28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: "Soykırım meselesini tanımıyorum"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: "Soykırım meselesini tanımıyorum"
Abone ol
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 6 muhalefet partisinin hazırladığı mutabakat metnindeki “Tarihi gerçekler” cümlesine takıldığını belirterek, “Ben Türk'üm, Irkçı değilim, Kafatasçı da değilim.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 6 muhalefet partisinin hazırladığı mutabakat metnindeki “Tarihi gerçekler” cümlesine takıldığını belirterek, “Ben Türk'üm, Irkçı değilim, Kafatasçı da değilim.

Bilimle savunurum her şeyi. Bak anlatıyorum şimdi. Tekrar anlatayım. Türkler, Ermenilere soykırım yapmamıştır, nokta…” dedi. Muharrem İnce, konuşmasının devamında soykırım meselesini tanımadığın belirterek, “CHP'nin içinde tanıyanlar var.



Memleket partisinin içinde tanıyan olursa kapının önü oradadır.” Diye konuştu. Muharrem İnce, Hatay ziyaretinin ardından, Partisinin il binasının açılışını yapmak ve bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere beraberindeki heyetle birlikte Osmaniye’ye geldi.

Genel Başkan İnce, Partisinin Osmaniye Kurucu İl Başkanı Levent Ersoylu ve partililerle birlikte parti binasının açılış kurdelesini kesti. Sonrasında esnaf ve vatandaşlarla buluşan İnce basın mensupları ile bir araya geldi.

MEMLEKET PARTİSİ İKTİDARINDA SIĞINMACILARI GÖNDERECEĞİZ

Memleket Partisi iktidarında sığınmacıları göndereceklerini ifade eden ince, “Ne iktidar ne muhalefet, ikisinin de kafası karışık. Bir gün göndereceğiz, bir gün göndermeyeceğiz, bir gün ensar, öbür gün muhacir, öbür gün hicret, öbür gün Kapıkule, muhalefet rapor hazırlıyor, onları diyor eğitelim, entegre edelim. Sonra bakıyorlar toplumdan tepki var, göndereceğiz diyorlar. Memleket partisi net? Göndereceğiz. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığında Esat'ı arayacağım, bir hafta içinde. Şam'a büyükelçi atayacağım.



Güven alacağım, onlara bir şey olmayacağına dair Esat’tan uluslararası kamuoyu önünde güvence alacağım. Yardımcı olacak Türk devleti,  memleketlerine geliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir. Komşusunda bir problem çıktığında tabii ki onlara yardımcı olacaktır. Bunlar bizim komşularımızdır. Ama bu misafirlik fazla uzamıştır. Bunu göndereceğiz.” Dedi.

‘SOYKIRIM MESELESİNİ TANIMIYORUM’

Gazetecilerinin sorularına cevap veren Muharrem İnce, 6 muhalefet partisinin hazırladığı mutabakat metni ile ilgili soru üzerine şöyle konuştu: “O altılı masanın mutabakat metninde de bir cümleye takılıyor. “Tarihi gerçekler” diye. Ne demek tarihi gerçekler? Yani biz Ermeni soykırımı yaptık mı kardeşim? Ne demek istiyorsunuz? Ya bir çıkın bakalım.

Ben Türk'üm, Irkçı değilim, Kafatasçı da değilim. Bilimle savunurum her şeyi. Bak anlatıyorum şimdi. Tekrar anlatayım. Türkler, Ermenilere soykırım yapmamıştır, nokta… Gerekçelerini açıklıyorum. Yahudiler evinde oturuyordu Almanya'da. Naziler geldi bunları evinden aldı. Yahudilerin silahı yoktu, partisi yoktu, Almanları arkadan vurmamıştı, Almanların komşularıyla iş birliği yapmamıştı.

Ermeniler, Osmanlı tebaasıydı, Osmanlı'da benim eski devletim, hepimizin eski devleti. Türkiye Cumhuriyeti neyse Osmanlı'da o Selçuklu da o. Bizim atalarımız bunlar. Ermenilerin elinde silah var mıydı? Vardı. Ermenilerin partisi var mıydı? Vardı. Ermeniler Ruslarla iş birliği yapıp Osmanlı'yı arkadan vurdu mu? Vurdu. Osmanlı'da arkadan vurulmamak için yerlerini değiştirdi. Yerlerini değiştirirken kötü şeyler oldu mu? Oldu. Türkler Ermenilere kötülük yaptı.



Ermeniler de Türklere kötülük yaptı. Biri kötü, karşılıklı kötülük yapmadı. Öbürü soykırım. Dolayısıyla ben bu soykırım meselesini tanımıyorum. CHP'nin içinde tanıyanlar var. Memleket partisinin içinde tanıyan olursa kapının önü oradadır. Mustafa Kemal Atatürk'tür adı. Mustafa Kemal adıdır. Soyadı Atatürk. Siz benden bahsederken Muharrem diye bahsedemezsiniz.

Mustafa Kemal kimse diyemez Atatürk’e. Sözün gelişi dersiniz Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye. O sözün gelişidir o. İsmiyle mi hitap ediyorsun, arkadaş mısın sen? Neredesin yani? Conk Bayırı'nda var mıydın? Anafartalar'da var mıydı? Dumlupınar'da mıydın ya? Sen neredeydin? Biz çizgisinden uzaklaştırdığı için ayrıldım zaten. Ama şimdi bunları konuşmanın zamanı değil.

Şimdi memleketi uçurumun başından çekip alma zamanı. Yokluk kıtlık geliyor, üretmek lazım, ülkeyi demokratikleştirmek, özgürleştirmek lazım.” Dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TEM Otoyolunda 4 araç birbirine girdi, kamyonetin kasasındaki malzemeler yola savrulduÖnceki Haber

TEM Otoyolunda 4 araç birbirine girdi, k...

Elazığda köy yollarında genişletme ve stabilize çalışmaları sürüyorSonraki Haber

Elazığda köy yollarında genişletme ve s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar