160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Meksikanın Ölüler Günü etkinliği başkentte yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meksikanın Ölüler Günü etkinliği başkentte yapıldı
Abone ol
MEKSİKA’DA 1-2 KASIM’DA VEFAT EDEN AİLELERİN, AKRABALARIN VE ARKADAŞLARIN ANILDIĞI ÖLÜLER GÜNÜ, ANKARA’DA RENKLİ GÖRÜNTÜLERE EV SAHİPLİĞİ YAPTI.

Meksika’da 1-2 Kasım’da vefat eden ailelerin, akrabaların ve arkadaşların anıldığı Ölüler Günü, Ankara’da renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.



Güney Amerika topraklarından biri olan Meksika’da her yıl yakınlarını anmak için kutlanan Ölüler Günü etkinlikleri, Ankara’da bulunan bir salonda gerçekleştirildi. Tarihsel olarak sömürge dönemi öncesiyle bağdaştırılan Ölüler Günü, kurukafa makyajı ve iskeletler ile ölü yakınlarının temsil edildiği görüntülere ev sahipliği yaptı. Programda konuşan Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez Hernandez, "Bu akrabalarımıza ithafen kutladığımız bir gün. Bu durumda iki noktayı hatırlamayı kutluyoruz. Bu kültür Meksika ve İspanyol kültürünün etkilerinin bir birleşimi. İnsanların akrabalarımız olduğunu hatırlamanın yolu bu. Bu bizim için, ülkeler için çok önemli" dedi. Cadılar Bayramı’ndan çok farklı bir etkinlik olduğunun altını çizen Hernandez, ölülerine geleneksel yemek ve içeceklerini bu özel günde getirdiklerini belirtti.


Etkinliğe birçok ülkenin büyükelçisinin yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüksekovada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Önceki Haber

Yüksekovada çok sayıda silah ve mühimmat...

AESOB Başkanı Dere: Zincir marketlere yasal düzenleme şart Sonraki Haber

AESOB Başkanı Dere: Zincir marketlere ya...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar