11 Şubat, 2025, Salı
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Başkan Ünlü, Kızılbük GYO Projesi Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Ünlü, Kızılbük GYO Projesi Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
Abone ol
Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkisinde bulunan Kızılbük GYO inşaatıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Google News

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü ve CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkisinde bulunan Kızılbük GYO inşaatıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Başkan Ünlü, projeye imza atan Marmaris Belediyesi’nin eski yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Sinpaş A.Ş. Projelerinde Yasa İhlalleri

Başkan Ünlü, Sinpaş A.Ş. tarafından yapılan projelerde tespit edilen yasa ve mevzuata aykırılıklar nedeniyle kapsamlı yaptırımlar uyguladıklarını belirtti.

Şu ana kadar 58 ruhsatın iptal edildiğini ve 2.6 milyar TL idari para cezası kesildiğini ifade etti. Ayrıca, önceki dönem belediye başkanı ve başkan yardımcıları ile projelerde atılan imzaların sahipleri hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İnşaat Faaliyetleri Durduruldu

Başkan Ünlü, 30 Mayıs 2024’te yapılan denetimlerde, Sinpaş A.Ş.'nin yaz döneminde inşaat faaliyetlerini yasaklayan genelgeye rağmen çalışmalarına devam ettiğini belirledi.

Bunun üzerine inşaatlar mühürlendi ve idari para cezası kesildi. Ayrıca, firmanın deniz içerisine kıyı dolgusu yaptığı ve projede yer almayan liman betonları döktüğü tespit edildi.

Marmaris Belediye Encümeni tarafından şirkete 59.6 milyon TL ve ardından 104.7 milyon TL idari para cezası kesildi ve dolgu alanları için yıkım kararı alındı.

Mahkeme Kararları ve Ruhsat İptali

Çevrecilerin ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin dava açması üzerine, Muğla 3. İdare Mahkemesi, firmanın 1. ve 2. Etap projelerine ait yapı ruhsatlarını iptal etti.

Marmaris Belediyesi de bu ruhsatlara bağlı tadilat yapı ruhsatlarını iptal ederek inşaatları mühürledi. Ruhsatsız hale gelen yapılar için 2.6 milyar TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca, 3. Etap projelerine ilişkin mahkemeler arasında çelişkili kararlar bulunduğu için önceki süreçte ruhsat iptali yapılmamıştı.

Ancak belediyenin teknik incelemesi sonucunda, 3. Etap’a ait 2518 parsel numaralı adada imar durumu belgesinin aykırı olduğu belirlendi ve 30 adet yapı ruhsatından 25’i iptal edildi.

Suç Duyurusu ve İdari Soruşturma

Başkan Ünlü, usulsüz belgeler düzenlediği iddia edilen eski belediye yönetimi ve ilgili personel hakkında idari soruşturma başlatıldığını ve bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti.

Ancak, soruşturma süreci devam ettiğinden dolayı şu an isimlerin açıklanamayacağını belirtti.

Baran Bozoğlu’ndan Destek

Açıklamaya katılan CHP Parti Meclis Üyesi Baran Bozoğlu, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün açıklamalarının tarihi bir adım olduğunu ifade etti ve bu basın açıklaması için Ankara’dan geldiğini belirtti.

Marmaris Belediyesi'nin yürüttüğü bu süreç, halkın çıkarlarını koruma ve çevreye duyarlı projelerin desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor.

 

 

 

4o mini

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Duygu Nebioğlunun Metin Akpınara açtığı tazminat davasında Uğur Dündar tanık olduÖnceki Haber

Duygu Nebioğlunun Metin Akpınara açtığı...

Başkan Büyükkılıç: “Erva Spor Okulları bir ekol oluşturdu”Sonraki Haber

Başkan Büyükkılıç: “Erva Spor Okulları b...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar