160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Marmara Denizi 10 metre çekildi, Kral Yolu ortaya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmara Denizi 10 metre çekildi, Kral Yolu ortaya çıktı
Abone ol
Marmara Denizi 10 Metre çekildi, Kral Yolu Ortaya çıktı

Marmara Denizi’nin Tekirdağ Süleymanpaşa kıyılarında deniz 10 metre çekilerek halk arasında ’Kral Yolu’ olarak bilinen kayalıkları ortaya çıkardı.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi’nde deniz yaklaşık 10 metre çekildi. Mevsimsel gelgitler nedeniyle oluşan çekilme sonucu, normalde su altında kalan ve bölge halkı tarafından ’Kral Yolu’ olarak adlandırılan kayalıklar görünür hale geldi. Bazı vatandaşlar denizin 10 metreye kadar çekildiğini fark ederek kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Sahilde yürüyüş yapan Hüseyin Sakalar, her yıl bu mevsimlerde suyun çekildiğini belirterek, "Bu kayalar normalde suyun altında kalıyor. Ama bu mevsimlerde sular çekiliyor. Her sene bu olay oluyor" dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Özşahin, deniz çekilmesinin meteorolojik bir durumdan kaynaklandığını ve olağanüstü bir durum olmadığını belirtti. Özşahin, "İnsanların denizin çekilmesinden dolayı tedirginlik yaşamasına gerek yok. Dönemsel olarak belli mevsimlerde rüzgarın hep aynı yönde esmesiyle beraber ortaya çıkan bir hadisedir" diye konuştu.

Denizin çekildiği alanlar dron ile de görüntülendi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tolga Zengin: Trabzonspordan Beşiktaşa transfer olunca ağladımÖnceki Haber

Tolga Zengin: Trabzonspordan Beşiktaşa t...

Elazığda 2024te terör örgütü PKKya yönelik 749 operasyon düzenlendiSonraki Haber

Elazığda 2024te terör örgütü PKKya yönel...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar