160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Mardinde içme suyu projesinde önemli bir etap daha başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mardinde içme suyu projesinde önemli bir etap daha başladı
Abone ol
Mardin Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon Idaresi (marsu) Tarafından Yürütülen Mardin Içme Suyu Projesi Kapsamında çalışmalar Hız Kesmeden Sürüyor. Artuklu Ilçesinin Içme Suyu Altyapısını Yenileyerek Su Temin Kapasitesini Artırmayı Hedefleyen Projede, önemli Bir Aşamaya Daha Geçildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) tarafından yürütülen Mardin İçme Suyu Projesi kapsamında çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Artuklu ilçesinin içme suyu altyapısını yenileyerek su temin kapasitesini artırmayı hedefleyen projede, önemli bir aşamaya daha geçildi.

MARSU Genel Müdürlüğü, Artuklu ilçesinin içme suyu altyapısını modernize etmek ve su temin kapasitesini artırarak kesintisiz içme suyu sağlamak amacıyla yürütülen Mardin İçme Suyu Projesi çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yenişehir bölgesinde yaklaşık 112 bin 500 kişiye kesintisiz içme suyu sağlamayı hedefleyen proje kapsamında, inşaları tamamlanan 15 bin metreküp kapasiteli Kasımiye-1 ve 7 bin 500 metreküp kapasiteli Kasımiye-2 içme suyu depolarının yeni şebekeye bağlantısı için hat döşeme çalışmaları başladı. Bağlantı işlemlerinde 700 ve 900 milimetre çapındaki düktil font borular kullanılarak toplam bin 300 metre uzunluğunda ana hat döşeniyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Yenişehir bölgesine yeni hatlar üzerinden içme suyu verilmeye başlanacak.

MARSU Genel Müdürü Murat Erçin, yürütülen çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mardin İçme Suyu Projemiz, Artuklu ilçemizin içme suyu altyapısını yenilemeye yönelik yürüttüğümüz bir projedir. Bu kapsamda toplam 154 kilometrelik şebeke ve toplam 30 bin metreküplük kapasiteye sahip 5 adet su deposu yapılması planlanmıştır. Şu anda artık projemizin aslında sonuna doğru ilerlemekteyiz. Bulunduğumuz nokta projenin en kritik aşamalarından bir tanesini oluşturmaktadır. Bulunduğumuz yerde Kasımiye’de tamamlanmış olan 15 bin metreküp ve 7 bin 500 metreküplük su depolarımızı, Yenişehir’deki şebekemize bağlamak üzere yürütülen 900’lük ve 700’lük ana isale hattı borularından oluşan bir çalışmayı kapsamaktadır. Bu çalışma tamamlandığında ana isale hattımızla depolarımızda biriktirdiğimiz suyu Yenişehir’e bağlantısını tamamlamış olacağız. Yenişehir’de kalan şebekemizi tamamladığımızda Artuklu ilçemize yeni depolarımızdan ve yeni şebekemizden su vermeye başlayacağız."

Erçin, desteklerinden dolayı Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun’a ve süreç boyunca anlayış gösteren Artuklu halkına teşekkür etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toros Devlet Hastanesi, sağlık okuryazarlığına önem veriyor Önceki Haber

Toros Devlet Hastanesi, sağlık okuryazar...

Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber

Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar