160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Manyas Gölünde toplu balık ölümleri: Kuş Cenneti tehlikede

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manyas Gölünde toplu balık ölümleri: Kuş Cenneti tehlikede
Abone ol
Manyas Gölü’nde Toplu Balık ölümleri: Kuş Cenneti Tehlikede

Balıkesir’in Bandırma ilçesi sınırlarında bulunan Manyas Gölü’nde toplu balık ölümleri yaşanıyor. Göl çevresinde yaşayan vatandaşlar ve balıkçılar, çevresel atıkların göle bırakıldığını iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Göl kıyısına vuran çok sayıda ölü balık, bölgede kötü kokuya neden oldu. Göl yüzeyinde köpüklü ve şüpheli bir sıvının oluştuğu görülürken, vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti. Balık ölümlerinin ardından gölde yaşamını sürdüren diğer canlı türlerinin de risk altında olduğu belirtildi.

Kuş Cenneti tehlike altında

Manyas Gölü, aynı zamanda dünyaca ünlü Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı’na ev sahipliği yapıyor. Uzmanlar, gölde yaşanan balık ölümlerinin, bölgede yaşayan pelikan, balıkçıl ve karabatak gibi yüzlerce kuş türünü de tehdit ettiğini belirtiyor. Balıklarla beslenen kuşların aç kalma riskiyle karşı karşıya olduğu, bu durumun göç yollarını ve üreme dönemlerini olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

Çevre halkı ve balıkçılar, yaşanan çevre felaketine karşı birçok kez ilgili kurumlara başvurmalarına rağmen somut bir adım atılmadığını söyledi. Vatandaşlar, "Manyas sadece bir göl değil, burası bir yaşam alanı. Hem balıklar hem de kuşlar ölüyor. Sessiz kalınmamalı" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydınlı çocuklar Büyükşehirin Akıl Oyunları eğitiminde bir araya geliyor Önceki Haber

Aydınlı çocuklar Büyükşehirin Akıl Oyunl...

Trafik ekibinin durdurduğu motosikletteki şahısların üzerinden uyuşturucu çıktı: 2 tutuklama Sonraki Haber

Trafik ekibinin durdurduğu motosiklettek...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar