160x600
06 Temmuz, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Manisadaki orman yangını köye sıçramadan kontrol altına alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisadaki orman yangını köye sıçramadan kontrol altına alındı
Abone ol
Manisa'nın şehzadeler Ilçesine Bağlı Kalemli Mahallesi Yakınlarında Ormanlık Alanda Başlayan Yangın Köy Evlerine Sıçramadan Kontrol Altına Alındı.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, köy evlerine sıçramadan kontrol altına alındı.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Kalemli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 15.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede Kalemli Mahallesindeki evlere doğru ilerleyen yangın ekiplerin kısa sürede müdahalesi ile evlere ulaşmadan kontrol altına alındı.

Yangına orman ekiplerinden 18 arözöz, 10 su tankeri, 3 dozer, 1 helikopter, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 6 itfaiye aracı, jandarmadan 2 asayiş devriye ekibi, Belediyeden1 kepçe ve 2 sun tankeri ile müdahale edilirken, 112 ambulansları da tedbir amaçlı bölgeye sevk edildi. Yangının başlamasıyla birlikte Gediz Elektrik ile görüşülerek bölgede enerji nakil hattının da kesildiği öğrenildi.

Yaklaşık bir saatlik çalışma ile kontrol altına alınan yangın bölgesinde ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına köylülerde yardım ederken Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal da çalışmaları olay yerinde takip ederek yönlendirmelerde bulundu.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ise yangına ilk müdahalenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini belirterek, köyün son anda rüzgarın yardımıyla ve erken müdahale ile yanmasının önüne geçildiğini ve daha büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğünü belirtti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayramda yola çıkacaklar dikkatÖnceki Haber

Bayramda yola çıkacaklar dikkat

Karabükte fırtına tabelaları yerinden söktü, vatandaşlar sığınacak yer aradıSonraki Haber

Karabükte fırtına tabelaları yerinden sö...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar