Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
22 Ekim 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

LGSde 500 tam puan alan 3 öğrenci ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
LGSde 500 tam puan alan 3 öğrenci ödüllendirildi
Abone ol
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Liselere Geçiş Sistemi (lgs) 2026 Kapsamındaki Merkezi Sınavda 500 Tam Puan Alarak Türkiye Birincisi Olan 3 öğrenciyi Kabul Ederek ödüllendirdi

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2026 kapsamındaki merkezi sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 3 öğrenciyi kabul ederek ödüllendirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kaan Kılıç, Fidem Koleji öğrencisi Defne Deniz Altınbaş ve Tercan Mamahatun 17 Şubat Ortaokulu öğrencisi Gül Çelebi, aileleri ve okul müdürleriyle bir araya geldi.

Öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik eden Aydoğdu, başarılarının devamını dileyerek çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Aydoğdu, akademik başarının yanında karakter eğitimi, okuma kültürü, spor ve sağlıklı yaşam alanlarında yürütülen çalışmaların da bu başarının temelini oluşturduğunu belirtti.

Son yıllarda Erzincan’da oluşturulan eğitim iklimine dikkati çeken Aydoğdu, kütüphane sayılarındaki artış, Değer Erzincan Spor Kulüpleri Projesi, Yeşilay iş birliğiyle yürütülen Sağlıklı Yaşam Ligi Projesi ile Türkiye’de ilk kez uygulanan karakter eğitimi çalışmalarının öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

LGS’de 3 öğrencinin 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmasının kent adına gurur verici olduğunu vurgulayan Aydoğdu, başarıda emeği bulunan ailelere, öğretmenlere, okul yöneticilerine ve il ile ilçe milli eğitim müdürlüklerine teşekkür etti.

Aydoğdu, "Öğrencilerimizin başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Erzincan, okul sporlarında ve kütüphanelerden kitap alan öğrenci sayısında Türkiye birincisi. Okuyan, araştıran ve kütüphanelerde ders çalışmayı seven bir nesle sahibiz. Bizlere düşen görev, çocuklarımızın önünü açmak, yetenek ve kabiliyetlerini keşfetmelerine imkan sağlamaktır." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BŞEÜden Hindistanla uluslararası iş birliği Önceki Haber

BŞEÜden Hindistanla uluslararası iş birl...

Petrol fiyatları son 4 haftanın zirvesinde Sonraki Haber

Petrol fiyatları son 4 haftanın zirvesin...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar