Osmaniye Belediyesi FıstıkFest
22 Ekim 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Lara Atıksu Arıtma Tesisinde kapasite arttırma çalışmaları hızla devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lara Atıksu Arıtma Tesisinde kapasite arttırma çalışmaları hızla devam ediyor
Abone ol
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su Ve Atıksu (asat) Genel Müdürlüğü’nün, Lara Atıksu Arıtma Tesisi’nin Kapasitesini Iki Katına çıkaracak Altyapı Yatırımı Tüm Hızıyla Devam Ediyor. Yaklaşık 1,5 Milyar Tl Yatırım Bedeliyle Fransız Kalkınma Ajansı (afd) Kredisiyle Hayata Geçirilen Projenin 2026 Yılı Temmuz Ayında Tamamlanması Hedefleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu (ASAT) Genel Müdürlüğü’nün, Lara Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini iki katına çıkaracak altyapı yatırımı tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 1,5 milyar TL yatırım bedeliyle Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kredisiyle hayata geçirilen projenin 2026 yılı Temmuz ayında tamamlanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından büyük ölçekli yatırımlarla kenti daha temiz, sağlıklı ve çevre dostu bir yapıya kavuşturmak amacıyla Lara Atıksu Arıtma Tesisi’nde başlatılan kapasite artırımı çalışmaları devam ediyor. Lara Atıksu Arıtma Tesisi projesinde çalışmalar planlanan takvim doğrultusunda kesintisiz şekilde devam ederken, son çökeltme havuzlarında yürütülen imalatlar büyük ölçüde tamamlanarak bu ünitelerde son aşamaya geçildi. Anaerobik Bio-P havuzları ile trafo-jeneratör binasında sürdürülen imalatlar da tamamlanma noktasına ulaşmış durumda. Proje kapsamında ayrıca köpük haznesi, geri dönüş ve fazla çamur pompa istasyonu ile Anaerobik Bio-P dağıtma yapılarında planlanan betonarme imalatlar eksiksiz olarak tamamlandı.

Arıtma kapasitesi 2 katına çıkacak

Tesis genelinde eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalar kapsamında ön arıtma üniteleri ve son çökeltme havuzlarında elektro-mekanik imalatlara geçilerek tesisin en büyük hacimli yapısı olan havalandırma havuzlarında ise inşaat imalatlarında önemli ölçüde ilerleme sağlandı. Ayrıca tesis bünyesindeki yapılar arasındaki bağlantı borularında yürütülen çalışmalar büyük oranda tamamlanarak proje genelinde imalatlar planlanan hedefler doğrultusunda kesintisiz şekilde devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte tesisin günlük ortalama arıtma kapasitesi 75.000 metreküpten 150.000 metreküpe, maksimum kapasitesi ise 200.000 metreküp/gün seviyesine ulaşacak. Böylece tesis, yaklaşık 1 milyon kişilik nüfusa hizmet verebilecek bir yapıya kavuşacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çolakbayrakdar: Türkiyede ilklere imza atan çalışmalarla model oluyoruz Önceki Haber

Başkan Çolakbayrakdar: Türkiyede ilklere...

Başkan Büyükeğen: Konya sanayisi zor şartlara rağmen ihracat direncini korudu Sonraki Haber

Başkan Büyükeğen: Konya sanayisi zor şar...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar