
Türkiye Cumhuriyeti’nin devrim şehitlerinden Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, memleketi Kozan’da adına yapılan meydan ve anıtın önünde düzenlenen törenle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin devrim şehitlerinden Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, memleketi Kozan’da adına yapılan meydan ve anıtın önünde düzenlenen törenle anıldı.
23 Aralık 1930’da Menemen’de Cumhuriyet karşıtı gericiler tarafından şehit edilen Kubilay, Kozan Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle yad edildi.
“Atatürk’ün büyüklüğü her olayda daha iyi anlaşılıyor”
Törende konuşan Başkan Zeydan Karalar, Türkiye’nin çevresinde yaşanan olumsuz gelişmelere ve savaşlara dikkat çekerek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük bir lider olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.
Söylediği her söz bugün de geçerliliğini koruyor,” ifadelerini kullandı.
“Devrim Şehidi Kubilay’ı gururla anıyoruz”
Kozan’da yapılan Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Parkı ve anıtının önemine değinen Başkan Karalar, şunları söyledi:
“Kubilay’ın memleketi Kozan’da adına bir park ve anıt yaparak, onun bir Kozanlı olduğunu Türkiye’ye duyurduk.
Bu, bizim için bir onur kaynağıdır. Her yıl bu anıt önünde, devrim şehidimizi ve onunla birlikte Menemen’de katledilen Bekçi Hasan ile Bekçi Şevki’yi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.
Vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi unutmamak, onlara olan borcumuzdur.”
Törene katılanlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve anıta çelenk bırakarak Cumhuriyet değerlerine bağlılıklarını bir kez daha vurguladı.

Yorum Yazın