160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kolombiyada eski Devlet Başkanı Uribe, 12 yıl ev hapsine mahkum edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kolombiyada eski Devlet Başkanı Uribe, 12 yıl ev hapsine mahkum edildi
Abone ol
Kolombiya'da Eski Devlet Başkanı Uribe, 12 Yıl Ev Hapsine Mahkum Edildi (arşiv-epa)

Kolombiya’da eski Devlet Başkanı Alvaro Uribe’ye tanık manipülasyonu, usulsüzlük ve rüşvet suçlarından 12 yıl ev hapsi ve 3,4 milyar Kolombiya pesosu (yaklaşık 840 bin ABD doları) para cezası verildi.

Kolombiya’da pazartesi günü açıklanan bir kararla tanık manipülasyonu, usulsüzlük ve rüşvet suçlarından hüküm giyen eski Devlet Başkanı Alvaro Uribe’nin cezası belli oldu. Yargıç Sandra Heredia, Uribe’yi 12 yıl ev hapsine mahkum ederken, 3,4 milyar Kolombiya pesosu (yaklaşık 840 bin ABD doları) para cezası verdi. Uribe, ikamet ettiği Antioquia bölgesindeki Rionegro’da yetkililere teslim olacak ve ardından ev hapsi başlayacak.

Mahkumiyet kararını içeren belge, mahkemede cezanın okunacağı duruşmadan sadece birkaç saat önce yerel medyada da yayımlandı. Belgeye göre, Uribe, 8 yıldan fazla süreyle kamu görevinden men edildi.

Uribe’nin hukuk ekibi kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

Uribe, pazartesi günü suçlu bulunmuştu

Eski Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe, paramiliter gruplarla bağlantılı olmakla uzun süredir suçlanıyordu. Sol görüşlü Senatör Ivan Cepeda 2012 yılında, Uribe’nin eski paramiliterlerle bağlantısı olduğunu öne süren tanık ifadeleri topladı. Bu tanıklar, Uribe’nin paramiliter grupları desteklediğini iddia ediyordu. Uribe, buna karşılık Cepeda’nın tanıkları para veya tehdit yoluyla yönlendirdiğini iddia ederek, ona karşı iftira davası açmıştı, ancak Yüksek Mahkeme, 6 yıl sonra Cepeda’nın tanıklara para vermediğini veya baskı yapmadığını hükme bağladı. Mahkeme Uribe ve müttefiklerinin tanıklara baskı yaptığını belirtmiş, Cepeda, davada mağdur olarak kabul edilmişti. Uribe, pazartesi günü görülen duruşmada suçlu bulunmuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarlada iki grup arasında patates kavgası: 4 yaralı Önceki Haber

Tarlada iki grup arasında patates kavgas...

Bakan Güler: Kıbrıs Türklerinin kazanılmış hakları olan egemen eşitlikleri ve eşit uluslararası statülerinin teyidi dışındaki herhangi bir yaklaşım bizim için kabul edilemez Sonraki Haber

Bakan Güler: Kıbrıs Türklerinin kazanılm...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar