
Koç Holding ve topluluk şirketleri, farklı disiplinlerden uzmanların katkılarıyla geliştirdikleri "Umut Kent" isimli konteyner kent projeleriyle depremzedelere destek olmaya hazırlanıyor.
Koç Holding ve topluluk şirketleri, farklı disiplinlerden uzmanların katkılarıyla geliştirdikleri "Umut Kent" isimli konteyner kent projeleriyle depremzedelere destek olmaya hazırlanıyor.
Projenin odağında eğitim, istihdam, spor ve sosyal hayata katılım yer alıyor.
6 Şubat'ta meydana gelen deprem sonrasında, Koç Topluluğu Afet Koordinasyon Komitesi harekete geçerek öncelikleri belirlemişti.
Bu kapsamda, Koç Holding AFAD koordinasyonunda 5 farklı noktada, toplamda yaklaşık 20 bin kişinin yaşayacağı "Umut Kentleri" kuruyor.
Her biri 5 bin adet konteynerden oluşan bu kentler, depremzedelerin ihtiyaçlarına yönelik sosyal yaşam alanlarıyla öne çıkıyor.
Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, yapılan açıklamada, depremin ardından hızlı ve etkili bir şekilde harekete geçtiklerini ve uzmanlardan alınan görüşler doğrultusunda "Umut Kentleri" projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.
Bu projelerin, depremzedelerin günlük yaşamlarını normale döndürmelerine yardımcı olacağını ve onlara umut vereceğini vurguladı.
"Umut Kentleri"nin, eğitim ve istihdam olanaklarıyla birlikte sosyal etkileşime olanak tanıyan spor ve diğer sosyal faaliyetler için alanları içereceği ifade edildi.
Bu şekilde, depremzedelerin hayatlarını daha iyi bir şekilde sürdürebilecekleri bir ortam sağlanması hedefleniyor.
"Umut Kentler"de çocuklar, gençler, kadınlar ve engelliler başta olmak üzere bu büyük felaketten sağ kalanlara hayata yeniden başlayabilme gücü verecek yaşam alanları tasarlamayı hedeflediklerini aktaran Çakıroğlu, farklı disiplinlerden uzmanlardan da görüş alarak "Umut Kentleri" sakinleri için sadece barınma değil, yaşamla yeniden bağ kurma alanları olarak modellediklerine dikkati çekti.
Öncelikli hizmet konularının eğitim, istihdam, spor ve sosyal hayata katılım olarak belirlediklerini ve Koç Holding Konteyner Kent Projesi'nin başlangıcında ortaya koydukları "100 gün içinde konteyner kentlerde yaşamın başlaması" hedefine,
2 Mayıs'ta ilk yerleşimlerin gerçekleşmesiyle ulaştıklarını belirten Çakıroğlu, "Umut Kentler"de yaşam devam ettiği sürece 115 binden fazla çalışanlarının, Topluluk şirketlerinin ve proje paydaşlarıyla depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.
Umut Kent projesine başlamadan önce sahadaki ihtiyaçları her yönüyle ele alabilmek için bir saha araştırması gerçekleştirdiklerini aktaran Çakıroğlu,
"Araştırmadan depremzedelerin beklentilerini ortaya koyan çok önemli veriler elde ettik.
Konteyner evlerin donanımından kentin bütününün tasarımına kadar tüm aşamalarda bu verilerden yararlandık.
Bu noktada sizinle, proje ismine de ilham olan bir not paylaşmak istiyorum.
Araştırma sırasında görüşülen bir depremzede 'Burada her şey yıkıldı, yıkılmayan tek şey umut' dedi. Projemizi işte tam olarak bu umudun üzerine inşa ettik." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın