160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kızıltepede tarihi kümbet çöp alanı oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızıltepede tarihi kümbet çöp alanı oldu
Abone ol
Mardin'in Kızıltepe Ilçesinde 12’nci Yüzyılda Artuklu Beyliği Tarafından Yaptırılan şahkulubey Kümbeti Avlusunda Oluşan çöp Birikintileri Tepkiye Neden Oluyor.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 12’nci yüzyılda Artuklu Beyliği tarafından yaptırılan Şahkulubey Kümbeti avlusunda çöp birikintisi oluştu.

Artuklular döneminin önemli tarihi yapılardan biri olan ŞahkuluBey Kümbeti, Kızıltepe Yeni Mahallede bulunuyor. Tarihi ve kültürel anlamda Kızıltepe’nin nadide eserlerinden olan kümbet ,12.yüzyılda Artuklu Beyliği tarafından yapıldığı biliniyor.

Günümüze kadar gelen eserde bazı hasarların oluşması üzerine 2021 yılında restorasyon çalışması yapıldı. Günümüzde ise Kümbet avlusunda çöp birikintisi oluştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü Önceki Haber

Ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden s...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: “21. yüzyıl, Türk dünyasının gelişme yüzyılı olmalıdır” Sonraki Haber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: “21. yü...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar