160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kırklarelinde Boşnak, Pomak, Arnavut ve Amuca lezzetleri sergilendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırklarelinde Boşnak, Pomak, Arnavut ve Amuca lezzetleri sergilendi
Abone ol
Kırklareli 16. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat Ve Bağ Bozumu şenlikleri çerçevesinde Boşnak, Pomak, Arnavut Ve Amuca Lezzetleri Tanıtıldı

Kırklareli 16. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri çerçevesinde Boşnak, Pomak, Arnavut ve Amuca lezzetleri tanıtıldı.

Kırklareli’nde bu yıl 16’ıncısı düzenlenen "Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" çerçevesinde Boşnak, Pomak, Arnavut ve Amuca’ya özgü tatlı ve yemekler tanıtıldı. Bir otelin bahçesinde gerçekleşen etkinlikte Kaçamak, Pomak Böreği, Yağlı Çörek, Ciğer Aşı, Boşnak Böreği, Kaymaçina gibi yöresel ürünler yapıldı.

Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaşa, geleneksel yemeklerin yapıldığını ifade ederek, "Balkan Rumali yemeklerini ve geleneklerimizi yansıtmak adına 4 arkadaşımız çok güzel yemeklerle bizimle burada. Üsküp köyünde kadın kooperatifi Pomak Böreği, Kaçamak yaptı. Kaçamağı yaptıkları karpuz reçeli ile tatlandırdılar. Bir diğer mutfağımız Karıncak Köyünden Amuca yemekleri Yağlı Çörek ve Ciğer Aşı. Ciğer Aşı özellikle bayramlar, düğünlerde, kullandıkları geçmişi ve hatıralarını yansıtan yemekler. Diğer masada ise Kaymaçina dediğimiz Arnavut Tatlısı yapıldı" dedi.

Yapılan tatlı ve yemeklerin her aşaması katılımcılara anlatıldı. Etkinliğin sonunda tatlı ve yemekler katılımcılara ikram edildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adıyamanlı depremzedeler trafik cezalarına isyan etti Önceki Haber

Adıyamanlı depremzedeler trafik cezaları...

Salihlide otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti Sonraki Haber

Salihlide otomobilin çarptığı kadın haya...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar