160x600
26 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kimyasal madde paniği, bakanlığı harekete geçirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kimyasal madde paniği, bakanlığı harekete geçirdi
Abone ol
OTOYOL KENARINA BIRAKILAN KİMYASAL MADDE İLE İLGİLİ BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Kuzey Marmara Otoyolu Fenertepe Yol Ayrımı mevkisine kaçak şekilde bırakıla kimyasal madde ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri inceleme yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada kamera kayıtlarının sürdüğünü belirtirken, “Atıklar bölgeden temizlenerek lisanslı bertaraf tesisine gönderilmiştir” dedi.



Kuzey Marmara Otoyolu Fenertepe Kavşağı bağlantısına kaçak olarak bırakılan yaklaşık 30 çuval kimyasal madde yağmur nedeni ile suya temas edince tepkimeye girerek kötü koku ve duman saçmıştı. Çevreden geçen vatandaşların fark ettiği duman ve koku sonrası ekiplere haber verilmişti. AFAD’a bağlı ekipler özel korumalı kıyafetler ile kimyasal maddeden numune almıştı. İlk gözlemlemelere göre ’demir cüruf’ diye adlandırılan kimyasal madde itfaiye ekiplerinin kapama yöntemi ile soğutma çalışması yapmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri de inceleme yaptı.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan bugün sosyal medyadan yapılan açıklamada, “İstanbul Arnavutköy’de Eski Edirne Asfaltı Fenertepe Girişi’nde boş araziye dökülen atık ihbarının ardından Çevre Denetim Ekiplerimizce atıklar bölgeden temizlenerek lisanslı bertaraf tesisine gönderilmiştir. Atıkları döken şahıs veya firmaların tespit edilmesi için başlatılan soruşturma çerçevesinde bölgedeki kamera kayıtlarına ilişkin incelemeler sürerken ilgililer hakkında Çevre Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nda belirlenen idari yaptırımlar uygulanacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arnavutköyde boş araziye atık dökenlere idari yaptırım uygulanacak Önceki Haber

Arnavutköyde boş araziye atık dökenlere...

Gediz Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı yapıldı Sonraki Haber

Gediz Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar