160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kedili Tekkede ‘Erguvan Kitap Okuma Günleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kedili Tekkede ‘Erguvan Kitap Okuma Günleri
Abone ol
OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NİN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI YENİDEN AYAĞA KALDIRMA ADINA EN ÖNEMLİ PROJELERİNDEN OLAN KEDİLİ TEKKE MİLLET KIRAATHANESİ’NDE, ‘ERGUVAN KİTAP OKUMA GÜNLERİ’ DÜZENLENDİ.

Osmangazi Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası yeniden ayağa kaldırma adına en önemli projelerinden olan Kedili Tekke Millet Kıraathanesi’nde, ‘Erguvan Kitap Okuma Günleri’ düzenlendi.


Muradiye Mahallesi’nde 16’ncı yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi nedeniyle ‘Kediler Tekkesi’ olarak anılan tarihi bina, kısa sürede okuyucuların gözde mekanı haline geldi. İlmin tecrübeyle harmanlandığı; çayın, kahvenin, sohbetin anlam bulduğu merkezde son olarak şair ve yazar Şifanur Özçelik Şirin tarafından ‘Erguvan Kitap Okuma Günleri’ düzenlendi. Bursalı edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programa konuk olan Nilüfer Zontul Aktaş, ‘Kireci Kavlamış Duvar’ adlı şiir kitabı üzerine söyleşi gerçekleştirdi.


Çocuklar ve gençleri doğruya yönlendirmenin önemine değinen Aktaş, kitap okumanın insanlara kazandırdıkları ile edebiyat dünyası hakkında görüşlerinden bahsetti. Sohbet tadında geçen etkinliği şiirleriyle süsleyen şair ve yazar Nilüfer Zontul Aktaş, söyleşi sonunda katılımcıların kitaplarını imzalayarak böylesine önemli bir programa ev sahipliği yaptığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a yürekten teşekkür etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Paycellde uluslararası para transferi başladıÖnceki Haber

Paycellde uluslararası para transferi ba...

Tunceli Belediyesi hizmet binası depreme dayanıksız çıkınca boşaltıldıSonraki Haber

Tunceli Belediyesi hizmet binası depreme...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar