30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.545
EURO34.8526
ALTIN2437.9

KDV'de Artış Bekleniyor! Restoran ve Kafelerde Fiyatlar Artabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KDV'de Artış Bekleniyor! Restoran ve Kafelerde Fiyatlar Artabilir
Abone ol
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV ile ilgili önemli bir haber geldi. Restoranlar, kafeler ve benzeri işletmelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklikler öngören bir tebliğ taslağı hazırlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV ile ilgili önemli bir haber geldi. Restoranlar, kafeler ve benzeri işletmelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklikler öngören bir tebliğ taslağı hazırlandı.

Taslağa göre, yiyecek ve içecek sunulan mekanlarda KDV oranı yüzde 8'den yüzde 10'a yükseltilecek.

Bu da, bu işletmelerde fiyat artışlarına yol açabilir. Kahvehane, kafeterya, pastane gibi işletmeler de bu durumdan etkilenecek.

Hazır yemek şirketleri de dahil olmak üzere lokantalarda da benzer bir artış öngörülüyor.

Bu işletmelerdeki KDV oranı da yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarılacak.

Daha eğlence odaklı mekanlarda, yani gazino, bar, dans salonu gibi yerlerde sunulan hizmetlere yönelik KDV oranları da değişecek. Şu an yüzde 18 olan oran, yüzde 20'ye çıkarılacak.

Tebliğ taslağının yürürlüğe girmesi için önce Resmi Gazete'de yayımlanması ve ardından belirli bir süre boyunca görüş alınması gerekiyor.

Bu sürecin tamamlanmasının ardından yeni KDV oranları uygulanmaya başlayacak.

Yayımlanan tebliğde şu ifadeler yer aldı:

“Mal ve hizmetlere uygulanan KDV oranlarını belirleyen 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının (BKK) 2 nci maddesinde yer alan yetki çerçevesinde,

söz konusu BKK eki (II) sayılı listenin 24 üncü sırası kapsamındaki yiyecek ve içecek sunulan yerlerde KDV oran uygulamasına yönelik olarak 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinin (III/B-2.4.1) bölümünün dördüncü paragrafından sonra gelmek üzere aşağıdaki paragraflar eklenmiştir.

Ayrıca aynı bölümün birinci paragrafında yer alan “1/1/2008 tarihinden itibaren” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve Tebliğin (III/B-2.4) bölümünde yer alan “(%8)” ibareleri “(%10)”, “(%18)” ibareleri “(%20)” şeklinde değiştirilmiştir.

Bu işletmeler prensip olarak hizmet işletmesi mahiyetinde olduklarından buralarda imal edilen veya dışarıdan temin edilen gıda maddelerinin buralarda veya dışarıda tüketilmek üzere müşterilere satışında %10 (alkollü içeceklerde %20) oranında KDV hesaplanır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığsporun ismi değiştiÖnceki Haber

Elazığsporun ismi değişti

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi: “Netanyahu, dikkatleri Gazze'den uzaklaştırmaya çalışıyor”Sonraki Haber

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi: “Netanyah...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar