01 Haziran, 2024, Cumartesi
DOLAR32.2363
EURO34.9606
ALTIN2412.1

Kartal Uluslararası Halk Oyunları Festivalinde muhteşem final

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kartal Uluslararası Halk Oyunları Festivalinde muhteşem final
Mehmetçik Vakfı Kurban Bağışı
Abone ol
KARTAL ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ'NİN SON GÜNÜNDE FARKLI ÜLKELERDEN GELEN SANATÇILAR, KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİ. SANATÇILARIN RENGARENK KIYAFETLERİYLE GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ YÜRÜYÜŞE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİRKEN FESTİVAL SAHNE GÖSTERİLERİYLE SONA ERDİ.

Kartal Uluslararası Halk Oyunları Festivali’nin son gününde farklı ülkelerden gelen sanatçılar, kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Sanatçıların rengarenk kıyafetleriyle gerçekleştirdikleri yürüyüşe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken festival sahne gösterileriyle sona erdi.


Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kartal Uluslararası Halk Oyunları Festivali, son gününde renkli anlara sahne oldu. Türkiye dahil 12 ülkeden 850’ye yakın sanatçının bir araya geldiği festivalin son gününde, sanatçılar ülkelerinin kültürlerini yansıtan kıyafetleriyle Kartal Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Kartallı vatandaşlar yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi, sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kartal Meydan’da kurulan etkinlik alanına gelen sanatçılar sahne alarak gösterilerini tamamladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalde Başkan Gökhan Yüksel sanatçılara teşekkür plaketlerini takdim etti.



“Kardeşliğimizin birbirine ne kadar yakın olduğunu bir kez daha hissediyoruz”


Festivalde konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Festivalin bugün sonuna geldik. Bu festivalde aslında dünyanın ne kadar küçük olduğunu, halk oyunlarımızın birbirine ne kadar benzediğini, kardeşliğimizin birbirine ne kadar yakın olduğunu bir kez daha hissediyoruz. Dünya Barış Günü’nde bu duyguları yaşadık. Demek ki yan yana gelinebiliyormuş. Hatta ezgiler sergilenebiliyormuş. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mobil Atık Getirme Merkezini bin kişi ziyaret ettiÖnceki Haber

Mobil Atık Getirme Merkezini bin kişi zi...

Evinden 18 bin lira para ile ayrılan şahıs Ankarada ölü bulunduSonraki Haber

Evinden 18 bin lira para ile ayrılan şah...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar