05 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Kars Bölge Hastanesinde çalışmalar sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars Bölge Hastanesinde çalışmalar sürüyor
Abone ol
Kars Bölge Hastanesi’nde çalışmalar Sürüyor(kars-iha)

Kars’ta yapımına başlanan 500 yataklı Bölge Hastanesi’nin temeli hafriyat çalışmaları devam ediyor.

141 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan ve tamamlandığında 1 milyar 719 milyon liraya mal olacak 500 yataklı Bölge Hastanesi’nin temelinde yürütülen hafriyat çalışmalarını AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, yerinde gördü. İlgili firma yetkilisinde bilgi aldı.

Merkez Yenişehir Mahallesi’nde yapımına başlanan Bölge Hastanesi’nin Kars için çok önemli olduğunun altını çizen Milletvekili Çalkın, “AK Parti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın projelerinde başlayıp ta bitmeyen bir projenin Türkiye’de daha bir örneği yoktur” dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, “Yeni Bölge Hastanemizin şantiyesindeyiz. Buraya temsili bir temel atma töreni yapmıştık. Burada yapılması gereken bazı işler vardı, onlar tamamlandı. Şu anda hafriyat çalışmaları başladı. Hafriyat işlerinden sonra önümüzdeki yıl beton işleri başlayacak. Teslim tarihinde de inşallah Allah’ın izniyle Bölge Hastanemize kavuşmuş olacağız. Biz bunun takipçisiyiz” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanımızın başlatıp ta bitirmediği bir projesi yoktur”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de başlattığı ve bitirmediği bir projenin olmadığına dikkat çeken Çalkın, “AK Parti de Cumhurbaşkanımızın projelerinde başlayıp bitmeyen Türkiye’de daha bir örneği yoktur. Allah’ın izniyle Kars’ta da birçok esere imza atan Cumhurbaşkanımız, AK Partimiz Allah nasip ederse başlamış olduğumuz bölge hastanemizin en kısa sürede bitireceğiz. Kıymetli hemşerilerimiz sabırla bekliyor. Bölge Hastanesine ihtiyacımız var. Nasip olursa bu çalışmaları bizlerde çok yakinen takip ediyoruz. Hem bakanlık nezdinde hem burada bizzat il müdürlüğümüzce burada yerinde çalışmaları bizzat takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

500 yataklı Bölge Hastanesi’nde hafriyat çalışmaları devam ederken, Çalkın ve beraberindeki İl Başkanı Muammer Sancar, inşaat alanını gezdi. Çalkın, daha sonra bölgeden ayrıldı.

1 milyar 719 milyon liraya ihalesi yapılan 500 yataklı hastane, 141 dönüm açık alana ve 140 dönüm kapalı alana sahip olacak. 18 ameliyathanesi, 43 yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 18 çocuk yoğun bakım ünitesi, 56 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi ve 4 de acilde yine yoğun bakım ünitesinden oluşacak olan hastanede ayrıca 138 poliklinik bulunacak. Bölge Hastanesi’nin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karakurt yolu trafiğe kapanıyorÖnceki Haber

Karakurt yolu trafiğe kapanıyor

Depremzede Fadime teyze, enkazdan kurtardığı iki ineğini satarak kendi işinin patronu olduSonraki Haber

Depremzede Fadime teyze, enkazdan kurtar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar