19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6024
EURO34.8185
ALTIN2512.1

Kardeşleri ile birlikte çocuk evlerine yerleştirildi, onlar aile hasreti çekmesin diye kendilerine Koruyucu aile oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kardeşleri ile birlikte çocuk evlerine yerleştirildi, onlar aile hasreti çekmesin diye kendilerine Koruyucu aile oldu
Abone ol
BİNGÖL’DE YAŞAYAN AYŞE TAŞ, KARDEŞLERİNİN AİLE HASRETİ ÇEKMEMESİ İÇİN “KORUYUCU AİLE” HİZMETİNDEN YARARLANARAK ONLARI YANINA ALDI.

Bingöl’de yaşayan Ayşe Taş, 2 kardeşi, ablası ve ağabeyi ile birlikte yaklaşık 12 sene önce çocuk evlerine yerleştirildi. Burada 10 yıl kalan Taş, 2 yıl önce bir kurumda işe girdi. Taş, kardeşlerinin aile hasreti çekmemesi için koruyucu ailelik modelinden yararlanıp onlara ’Koruyucu aile’ oldu.


Bingöl’de yaşayan Ayşe Taş, 2 kardeşi, ablası ve ağabeyi ile birlikte çeşitli ailevi sorunlardan dolayı 2010 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki çocuk evlerine yerleştirildi. 2020 yılında işe yerleşen Ayşe Taş, kendisinden küçük iki kardeşinin bakımını üstlenmek için harekete geçti. Kardeşlerinin aile hasreti çekmesini istemeyen Taş, ’Koruyucu aile’ hizmetinden yararlanmak istedi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda kardeşlerini yanına alan Taş, şimdi onlara hem ablalık hem de annelik yapmaya başladı.



’’Kardeşlerime hem annelik hem de ablalık yapıyorum’’


Kardeşlerinin her zaman yanında olduğunu kaydeden Taş, onların aile ortamında büyümesini istediğini söyledi. Taş, “2010 yılında, çeşitli nedenlerden dolayı 5 kardeş olarak çocuk evlerine yerleştirildik. Ben büyük abim ve ablam, 2 de benden küçük kardeşim var. İşe yerleştirildiğim gibi kardeşlerimi yanıma almak istedim. Çünkü o zamanlarda aile sıkıntısı çektiğimiz için, kardeşlerimin bu sıkıntıyı çekmesini istemedim. Hemen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurdum. Başvurum onaylandı, kardeşlerime hem ablalık hem de annelik yapıyorum, maddi ve manevi sıkıntılarında yanlarında oluyorum. Onların güzel bir aile ortamında büyümesi istiyorum ve elimden gelen her şeyi yapıyorum” dedi.


Ayşe Taş’ın örnek bir abla olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Eyüp Çakar, kardeşlerin mutlu olduğunu aktardı. Çakar, ’’Ayşe kardeşimiz kuruluşlarımızda büyüdü ve yetişti. Aile hasretini en iyi bilenlerden birisi. Küçük kardeşleri de kuruluşlarda kalmaktaydı. Ayşe, kardeşleri fazla hasret çekmesin diye yanına aldı. Onlara ablalık ve annelik yapıyor. 6 aya yakından koruyucu aile hizmeti devam etmekte. Hem çocuklar hem de Ayşe gayet memnun. Güzel bir şekilde hayatlarına devam etmektedirler” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kasapların yoğun kıyma mesaisi sürüyorÖnceki Haber

Kasapların yoğun kıyma mesaisi sürüyor

Adanada 21 milyon kaçak makaron ele geçirildiSonraki Haber

Adanada 21 milyon kaçak makaron ele geçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar