160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Karapınarda 2025 Genel Tarım Sayımı hazırlıkları konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karapınarda 2025 Genel Tarım Sayımı hazırlıkları konuşuldu
Abone ol
Konya’nın Karapınar Ilçesinde, Türkiye Istatistik Kanunu Ve Resmi Istatistik Programı Doğrultusunda, 12. Kalkınma Planı, 2025-2027 Orta Vadeli Program Ve 2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda Yer Alan Tedbirler Kapsamında, "2025 Genel Tarım Sayımı" Hazırlıkları Için Karapınar’da Bir Tarım Etkinliği Gerçekleştirildi.

Konya’nın Karapınar ilçesinde, Türkiye İstatistik Kanunu ve Resmi İstatistik Programı doğrultusunda, 12. Kalkınma Planı, 2025-2027 Orta Vadeli Program ve 2025 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer alan tedbirler kapsamında, "2025 Genel Tarım Sayımı" hazırlıkları için Karapınar’da bir tarım etkinliği gerçekleştirildi.

Karapınar Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya; Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkanı İbrahim Önal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Güneri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İlçe Sorumlusu Gamze Koçyiğit, mahalle muhtarları ve katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda ilçede tarım ve hayvancılığın mevcut durumu değerlendirilirken, geleceğe yönelik projeler ve destek programları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Toplantıda özellikle hayvan varlıklarının doğru bildirilmesi, tarımsal verilerin güncel tutulması ve çiftçilere yönelik teşvik ve desteklerin daha etkin bir şekilde ulaştırılması konuları üzerinde duruldu. Üreticilerin doğru ve zamanında bilgi vermesinin, kaynak planlaması ve desteklerin adil dağıtımı açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Ayrıca tarımsal üretim verilerinin belirlenmesi, çiftçilerin bilgilendirilmesi, veri toplama sürecinde izlenecek yöntemler ele alındı. Muhtarların da görüş bildirdiği programda, sahadan gelen gözlemler ve üreticilerin talepleri yetkililere iletildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, tarım ve hayvancılıkta verimliliği artırmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek için yerel yönetimler, kamu kurumları ve üreticiler arasında güçlü iş birliği kurulması gerektiğini ifade etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Memur-Sen Başkanı Yalçın: Kamu görevlileri için ise yeni bir sendikal yasaya ihtiyaç var Önceki Haber

Memur-Sen Başkanı Yalçın: Kamu görevlile...

Vali Şahin: Afetlere karşı müdahale kapasitemizi dünya standartlarının üstüne çıkarmak için çalışıyoruz Sonraki Haber

Vali Şahin: Afetlere karşı müdahale kapa...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar