160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

‘Kapadokya bitkileri sergisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Kapadokya bitkileri sergisi açıldı
Abone ol
KAPADOKYA BÖLGESİNDE KEŞFEDİLMİŞ, ZAMAN İÇİNDE ÜLKEMİZİN FARKLI BÖLGELERİNDE DE ÖRNEKLERİ BULUNAN VE LATİNCE İSİMLERİNDE “KAPADOKYA” KELİMESİ GEÇEN ÇOĞUNLUĞU ENDEMİK OLAN BİTKİ ÇEŞİTLERİNİ TANITAN ‘KAPADOKYA BİTKİLERİ SERGİSİ’ AÇILDI.

Kapadokya bölgesinde keşfedilmiş, zaman içinde ülkemizin farklı bölgelerinde de örnekleri bulunan ve Latince isimlerinde ’Kapadokya’ kelimesi geçen çoğunluğu endemik olan bitki çeşitlerini tanıtan ‘Kapadokya Bitkileri Sergisi’ açıldı.


Elvan Aydın ve Dr. Kurtuluş Atlı tarafından hazırlanan serginin açılışını Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran yaptı. Sergiyi, öğretmenler Aydın ve Atlı ile birlikte gezerek eserler hakkında bilgi alan Savran, her iki öğretmeni de tebrik etti. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan ve daha sonra Nevşehir’deki AVM ve okullarda da sergilenecek Kapadokya Bitkileri Sergisi hakkında bilgi veren Elvan Aydın, bu sergi ile özellikle öğrencilerde doğaya yönelik merak ve koruma duygusu uyandırmayı hedeflediklerini kaydetti. Aydın, “Bu sergiyi gezerken bazı bitkileri daha önce gördüğünüzü ama çok da üstünde durmadığınızı fark edecek ve sonrasında belki daha dikkatli olacaksınız. Sahip olduğumuz bu biyolojik zenginlikleri kaybetmemeliyiz. Biyolojik çeşitliliğin sadece var olması ile bile değerli olduklarını hiç unutmamalıyız. Burada bahsi geçen bitkiler sadece Kapadokya bölgesinden isim alanlar. Türkiye’nin geri kalanında da buna benzer yüzlerce hatta binlerce örnek var” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşin Group Nazilli Belediyespor, Isparta deplasmanı hazırlıklarını tamamladı Önceki Haber

Eşin Group Nazilli Belediyespor, Isparta...

Sivassporda Yatabare gol sayısını 5e çıkardı Sonraki Haber

Sivassporda Yatabare gol sayısını 5e çık...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar