
Kadirli Kaymakamı'nın eşi Şenay Yerli Dolu, “Kadın Buluşmaları” projesiyle köy köy gezerek kadınların sorunlarını dinliyor, bilgilendirme yapıyor ve çözüm üretiyor.
Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu’nun eşi Şenay Yerli Dolu, “Kadirli Kadın Buluşmaları” projesi kapsamında bu kez Yenigün ve Kayasuyu köylerinde kadınlarla bir araya geldi.
Proje ile amaçlanan; ilçedeki her kadına ulaşmak, onların taleplerini ve sorunlarını dinleyerek çözüme katkı sağlamak ve kadınları çeşitli sosyal konularda bilinçlendirmek.
Kadına şiddetten anne sütüne kadar geniş bilgilendirme
Toplantılarda kadınlara yönelik çok sayıda konuda bilgilendirme yapıldı. Özellikle kadına şiddet, kadın kanserleri, sağlık taramaları, normal doğumun faydaları ve anne sütünün çocuk gelişimindeki rolü ele alındı.
Ayrıca, kadınların güvenliği için geliştirilen KADES uygulaması ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2025 Aile Yılı vizyonuna dair bilgiler de paylaşıldı.
Bilgilendirme ekibine teşekkür
Ziyaretler sırasında, Şenay Yerli Dolu kendilerini misafir eden Yenigün Köyü Muhtar Eşi Fatma Büyükeryılmaz ve Kayasuyu Köyü Muhtar Eşi Tuğba Erat’a teşekkür etti.
Ayrıca bilgilendirme sunumlarına katkı sağlayan Kadirli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Havva Demir Mor, psikolog Nur Durmuşoğlu, sosyal çalışmacı Hilal Özdeş, çocuk gelişimci Halime Tapsız, Osman Işıklı ile İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM personeli hemşire Hilal
Albayrak, hemşire Figen Tekdemir, gebe sınıfı çalışanı hemşire Hayriye Erat ve Jandarma Uzman Çavuş Turgay Oğur da takdir edildi.
Kadınların sesi olmaya devam ediyor
Gerçekleştirilen buluşmalar, sıcak ve samimi sohbetlerle zenginleşti. Kadınların yoğun ilgisi ve misafirperverliği, programa ayrı bir anlam kattı.
Kadirli Kadın Buluşmaları projesi, köy köy gezerek kadınların sesi olmaya, onların hayatına dokunmaya ve destek sunmaya devam ediyor.

Yorum Yazın