160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Japonyada nehirdeki set çöktü, ev ve araçlar sular altında kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Japonyada nehirdeki set çöktü, ev ve araçlar sular altında kaldı
Abone ol
JAPONYA'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞLARIN ETKİSİYLE HYOGO EYALETİNDE BULUNAN BİR NEHRİN KIYISINDAKİ SET ÇÖKTÜ. MEYDANA GELEN TAŞKIN NEDENİYLE EVLERİ SU BASARKEN, BAZI ARAÇLAR ÇAMUR ALTINDA KALDI.

Japonya’da şiddetli yağışların etkisiyle Hyogo eyaletinde bulunan bir nehrin kıyısındaki set çöktü. Meydana gelen taşkın nedeniyle evleri su basarken, bazı araçlar çamur altında kaldı.

Japonya’nın farklı kesimlerinde dün gece itibariyle etkili olan şiddetli yağışlar Hyogo eyaletinin Itami şehrindeki bir nehrin kenarında bulunan setin çökmesine neden oldu. Şehir yönetiminden edinilen bilgilere göre Tenjin Nehri kıyısında bulunan ve üzerinde bir süredir güçlendirme çalışmaları yürütülen set, gece yarısından hemen sonra su seviyesinin yükselmesinin ardından yıkıldı. Olayın ardından nehrin yakınında Aramaki bölgesinde su baskını yaşanırken, yaklaşık 10 ev ve birçok araç sular altında kaldı. Yerel saatle 01.55 sıralarında 828 hanedeki 2 bin 88 kişiye tahliye uyarısı yapıldı. Nehirdeki su seviyesinin normale dönmesiyle tahliye uyarısı yaklaşık 3 saat sonra kaldırıldı.

Nehir sularının taşıdığı tortu ve kaya parçaları nedeniyle bazı araçlar da toprağa gömüldü. İlk belirlemelere göre olay sırasında yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rüzgarlı havada çiçeklerin akşam sulanması gerekiyor Önceki Haber

Rüzgarlı havada çiçeklerin akşam sulanma...

Kahramanmaraş’ta depremzedeler tarihi Ceyhan Köprüsü ve çevresinde zaman geçirip stres atıyor Sonraki Haber

Kahramanmaraş’ta depremzedeler tarihi Ce...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar