160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Jandarmadan sahte alkol operasyonu: 7 gözaltı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarmadan sahte alkol operasyonu: 7 gözaltı
Abone ol
İSTANBUL İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİNİN, ESENYURT’TA DÜZENLEDİĞİ SAHTE ALKOL OPERASYONUNDA 7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI. ÇOK MİKTARDA SAHTE ALKOLÜN ELE GEÇİRİLDİĞİ OPERASYONDA ZANLILARIN SAHTE ALKOL İMALATI İÇİN 2,5 MİLYON LİRAYI BULAN DÜZENEK HAZIRLADIKLARI GÖRÜLDÜ.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Esenyurt’ta düzenlediği sahte alkol operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. Çok miktarda sahte alkolün ele geçirildiği operasyonda zanlıların sahte alkol imalatı için 2,5 milyon lirayı bulan düzenek hazırladıkları görüldü.


Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; 7 şüpheli şahsın yüklü miktarda sahte alkol imal ederek piyasaya süreceği bilgisini alarak harekete geçti. Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takip neticesinde şüphelilerin kimlik bilgileri ve faaliyet gösterdikleri adres belirlendi. Sahte alkolü ürettikleri tüm adresler ve dağıtım ağlarının tespit edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Jandarma ekipleri; Esenyurt, Sultangazi, Fatih ve Bağcılar ilçelerinde tespit edilen adreslerde eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi. 7 kişinin gözaltına alındığı baskınlarda 15 ton etil alkol, 150 litre rakı esansı, 100 litre viski esansı, 100 litre votka esansı, 120 bin adet içki şişesi kuşağı, 150 bin adet içki şişesi etiketi, 355 bin adet kapak, 1 adet damıtma kazanı, 2 adet plastik tank, 6 adet alkolmetre, 307 bin sahte TAPDK bandrolü ve örgütün dağıtım ağında kullandıkları 3 araç ele geçirildi.



Şebekeden 2,5 milyonluk düzenek


Sahte alkol üreticilerinin üretim yaptıkları alanda kurdukları düzenek ise ekipleri şaşkına çevirdi. Düzenekte etil alkolü damıtmak ve satışa hazır hale getirmek için maliyeti yaklaşık 2,5 milyon lira olan bir düzenek kurulduğu görüldü.



Gerçeğe yakın tekel ve yabancı bandrol üretilmiş


Sahte alkol üreticilerinin, gerçeğe yakın halde şişeleme yapmak için bandrol, tekel, TAPDK bandrolü ve yurtdışı ürünleri de kullanılan sahte bandrollerden de kullandıkları görülürken, şişeleme kapaklarının da gerçeğiyle birebir aynı şekilde üretildiği tespit edildi.


Şüphelilerin ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Evinin bahçesinde başladı, şimdi tüm Avrupaya satıyorÖnceki Haber

Evinin bahçesinde başladı, şimdi tüm Avr...

Van Büyükşehir Belediyesi tarım yatırımlarına devam ediyorSonraki Haber

Van Büyükşehir Belediyesi tarım yatırıml...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar