26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5385
EURO34.9785
ALTIN2439.3

Jandarma ekipleri, motosiklet sürücülerine Reflektif yelek dağıttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jandarma ekipleri, motosiklet sürücülerine Reflektif yelek dağıttı
Abone ol
EDİRNE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİ TARAFINDAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE REFLEKTİF YELEK DAĞITILDI.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından motosiklet sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı.


16 Ağustos 2022’den itibaren gece şartlarında oluşabilecek kazaların önüne geçmek amacıyla motosiklet, elektrikli bisiklet ve bisiklet dahil olmak üzere reflektif özellikli yelek giymek mecburiyeti getirildi. Bu çerçevede farkındalık oluşturmak amacıyla Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Büyükdöllük köyü yolu üzerinde motosiklet sürücülerine reflektif yelek dağıtıldı ve kazalarının önlenmesine yönelik bilgi verildi.


"Reflektif yelek giy, görünür ol" kampanyası çerçevesinde çalışma yapan jandarma ekipleri, motosiklet sürücülerine kazaların önüne geçmede bu yeleklerin büyük önem taşıdığını anlattı.


"Reflektif yelek giy, görünür ol" kampanyası ile trafik kazaları ve kazalardaki ölüm oranlarının azaltılması hedefleniyor.


Reflektif yelek giymenin zorunlu hale getirildiğini söyleyen 20 yaşındaki motosiklet sürücüsü Genco Gencer Özçakırlar, gece trafiğe çıkmak zorunda kaldıklarında fosforlu yeleğin, görünürlüğü arttıracağını belirtti.


Jandarma ekiplerinin kendilerini durdurduğunu ve reflektif yelek dağıttığını söyleyen genç motorcu Çetin Adiktili, geceleri seyahat ederken bu yelekler sayesinde daha görünür olduklarını ve kaza yapma ihtimalinin azaldığını ifade etti.


Bu şekilde bir yelek almayı düşündüğünü ve kanun gereği de bu yeleğin giyilmesi gerektiğini belirten motosiklet sürücüsü Ahmet Çakıcı, bu şekilde bir uygulama yaptıkları için jandarma ekiplerine teşekkür etti.


Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Ekipleri de kurallara uydukları ve dikkat ettikleri için motosiklet sürücülerine teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteorolojiden Muğlaya kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısıÖnceki Haber

Meteorolojiden Muğlaya kuvvetli sağanak...

Yeni yılda hastane olarak hizmet verecekSonraki Haber

Yeni yılda hastane olarak hizmet verecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar