160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

İstanbulda kaçak göçmenlere operasyon: 528 sığınmacı yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbulda kaçak göçmenlere operasyon: 528 sığınmacı yakalandı
Abone ol
İSTANBUL’DA İNSAN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE ÇERÇEVESİNDE 8 AYRI İLÇEDE 37 “ŞOK EVİ”NE DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, ORTADOĞU VE ASYA ÜLKELERİNDEN GELEN 528 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI. ÜLKEYE KAÇAK YOLLARLA GELEN BU GÖÇMENLERE KANUNA AYKIRI ŞEKİLDE EVLERİNİ KİRAYA VEREN 33 MÜLK SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI.

İstanbul’da insan kaçakçılığıyla mücadele çerçevesinde 8 ayrı ilçede 37 “Şok Evi”ne düzenlenen operasyonlarda, Ortadoğu ve Asya ülkelerinden gelen 528 düzensiz göçmen yakalandı. Ülkeye kaçak yollarla gelen bu göçmenlere kanuna aykırı şekilde evlerini kiraya veren 33 mülk sahibi gözaltına alındı.


Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da göçmen kaçakçılığı ve insan ticaretiyle mücadeleye yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Ülkeye yasadışı yollarla gelen ve buradan da Avrupa ülkelerine geçiş için fırsat kollayan düzensiz göçmenlere yönelik yürütülen soruşturmada 1 Ocak ile 1 Haziran tarihlerini kapsayan 6 aylık zaman diliminde Esenler, Arnavutköy, Zeytinburnu, Sultangazi, Fatih, Küçükçekmece, Tuzla ve Esenyurt ilçelerinde ‘şok evi’ diye adlandırılan 37 farklı adres tespit edildi. Bu evlerde düzensiz sığınmacıların barındıklarını belirleyen polis, söz konusu adreslere yönelik 1 Ocak ile 1 Haziran tarihleri arasında bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Baskınlarda, şok evlerinde yaşayan 528 düzensiz göçmen yakalandı. Adreslerde yapılan incelemelerde, düzensiz göçmenlerin yaşam alanlarının rutubetli, havasız, hijyen kurallarına aykırı olduğu ve her adreste 10 ile 15 düzensiz göçmenlerin yaşadığı tespit edildi.


Operasyonlarda, göçmenlere evlerini kiralayan 33 mülk sahibi ya da emlak ofisi sahibi yakalanarak gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler sınır dışı edilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı Geri Gönderme Merkezleri’ne teslim edilirken, yakalanan 33 ev sahibi ise adli makamlara sevk edildi. Savcılığa çıkarılan şahıslardan 4’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 29 kişi ise serbest bırakıldı. Düzensiz göçmenlere evlerini kiraya veren mülk sahibi kişilere toplam 180 bin 180 lira idari para cezası kesildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çolakbayrakdar: Daha güzel çevre için çalışıyoruzÖnceki Haber

Başkan Çolakbayrakdar: Daha güzel çevre...

Mersin’de ”Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri başladıSonraki Haber

Mersin’de ”Hayat Boyu Öğrenme Haftası” e...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar