160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İspirde çöp skandalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İspirde çöp skandalı
Abone ol
Dere Yatağına Atılan çöpler Belediye çalışanları Tarafından Yakılarak Imha Edilmeye çalışılıyor.

İspir Belediyesince çöplerin Sırakonaklar Mahallesi yolu üzerinde dere yatağına bırakılması bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Tarihi evleri, zengin kültürü ve doğal güzellikleriyle bilinen Hoduçor Mahallesi, geçmişten bugüne İspir’in gözde köylerinden biri. Vatandaşlar, bu tarihi ve doğal mirasın belediyenin sorumsuzca yaptığı çöp dökümleriyle adeta yok edilmek istendiğini belirtti.

Çöpler dere yatağında yakılıyor

Sırakonaklar köyü yolu üzerinde, dere yatağına atılan çöpler belediye çalışanları tarafından yakılarak imha edilmeye çalışılıyor. Bölge sakinleri, bu durumun sadece görüntü kirliliğine sebep olmadığını, doğaya da zarar verdiğini, yağmurun bu çöpleri Çoruh Vadisi’ne ve Arkun Barajı’na taşıdığını anlattı.

"Çevre felaketine davetiye"

Bölge sakinleri, "Yetkililer bir an önce harekete geçmeli, dere yatağındaki çöpler kaldırılmalı ve bölgeye kalıcı bir çöp toplama ve depolama sistemi kurulmalıdır. Aksi halde bu skandal, İspir’in doğasına ve tarihine vurulmuş kara bir leke olarak kalacaktır" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımsal üretimin verimliliği için bir araya gelindi Önceki Haber

Tarımsal üretimin verimliliği için bir a...

Tarım işçilerini taşıyan minibüsle kamyon çarpıştı: 20 yaralı Sonraki Haber

Tarım işçilerini taşıyan minibüsle kamyo...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar