160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

İkinci kuyubaşı vanası 4 Haziranda Türkali-4e inecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci kuyubaşı vanası 4 Haziranda Türkali-4e inecek
Abone ol
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY; BERABERİNDE ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ, TPAO GENEL MÜDÜRÜ MELİH HAN BİLGİN, TPAO VE BOTAŞ YETKİLİLERİ İLE BİRLİKTE DOĞALGAZ İŞLEME TESİSLERİ İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 4 Haziran günü Türkali-4 kuyusuna inecek olan ikinci kuyubaşı vanasını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, beraberinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, TPAO ve BOTAŞ yetkilileri ile birlikte doğalgaz işleme tesisleri inşaatında incelemelerde bulundu. Burada çalışan işçilerle görüşen Oktay, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’den gazın karaya çıkartılması ve işlenmesi noktasındaki proje üzerinde bilgiler aldı. Denizden döşenecek olan boruların karaya çıkartılacağı kanalı da inceleyen Oktay, projenin aynı zamanda çevreci bir proje olduğuna dikkat çekti. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, doğal hayatın etkilenmemesi adına projede 100 metrelik değişiklik yapıldığını ve boruların bu şekilde yaklaşık beş metrelik kanaldan karaya çıkartılacağını anlattı.



İkinci kuyubaşı vanası göreve hazır


Fuat Oktay ve beraberindekiler ardından 4 Haziran günü Türkali-4 kuyusuna inecek olan kuyubaşı vanasını yerinde inceledi. İlki birinci kuyubaşına indirilen ve çalışır vaziyete getirilen kuyubaşı vanasının ikincisinin de Türkali-4 kuyusuna indirileceği kaydedildi. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "Türkali-2’de testlerinden sonra yapılan kuyubaşı entegrasyonuyla birlikte temizlemeyle aslında gazı tekrar yakmış durumdayız. Rezervuar yaptığımız testlerden daha iyi sonuçlarda akışı tekrar gözlemledik" diye konuştu.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de insansız hava araçlarından sonra insansız deniz altı araçlarıyla çalışmaların yapılabileceğini aktardı.



"Bunun yerlisini de üreteceğiz"


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Bir çok şey yapılıyor gözükmüyor gibi. Bu da altta gözükmüyor ama asıl çalışmayı bu yapacak. Kuyudaki doğalgazı fiilen borulara aktaracak ünite bu. Aşağıda çok ciddi bir operasyon devam edecek. Endüstri Bölgemizin yan yana olması da ekosistemi oluşturuyor. Bunun yerlisini de üreteceğiz. Buradan Sayın Varank Bakanımıza da selamımızı iletiyoruz" diye konuştu.


Fuat Oktay ve beraberindekiler 170 kilometrelik hatta yerleştirilecek olan doğalgaz borularını da inceledikten sonra limandan ayrıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Foseptik çukuruna düşen kuzu itfaiye tarafından kurtarıldıÖnceki Haber

Foseptik çukuruna düşen kuzu itfaiye tar...

ModaFest, geri dönüşümden yapılan kıyafetlerin defilesiyle başladıSonraki Haber

ModaFest, geri dönüşümden yapılan kıyafe...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar