26 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2511
EURO35.0023
ALTIN2418.4

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Osmaniye'deki Depremzedelerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Osmaniye'deki Depremzedelerle Buluştu
Mehmetçik Vakfı Kurban Bağışı
Abone ol
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Osmaniye'de depremden etkilenen vatandaşlar için kurulan kurulan konteynerlere, klimaların takılmaya başlandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Osmaniye'deki depremlerden etkilenen bölgelerdeki konteynerlere sıcak havalarda rahatlamak için klimaların takılmaya başlandığını açıkladı. Yerlikaya, Osmaniye'deki Karaçay Konteyner Kenti'ni ziyaret ederek depremzedelerle görüştü ve konteynerlerde incelemelerde bulundu. Ayrıca, Osmaniye Valiliği'ni ziyaret ederek basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Yerlikaya, yaptığı basın açıklamasında, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Öncelikli amaçlarının, Osmaniye'deki depremzedelere en kısa sürede isteklerine göre kira yardımı veya konteyner desteği sağlamak olduğunu belirten Bakan Yerlikaya,

"Osmaniye'mizde bugüne kadar yapılmış, tamamlanmış hasar tespitinde toplam bağımsız bölüm sayısı 282 bin 434. Bunlardan orta hasarlı ve üzeri olan bağımsız bölüm sayısı 25 bin 311. Bunun 20 bin 196'sı konut, 3 bin 340'ı ticarethane. İlimiz genelinde yıkık ve acil yıkılacak yapı olmak üzere toplam 800 enkaz bulunuyordu. Bunların tamamını kaldırdık. Şimdi ağır hasarlı binalarla uğraşıyoruz. Bunların sayısı 8 bin 809. Valiliğimiz, yıkım ihalelerini tamamladı. Kısa süre önce müteahhitlere yer teslimi yapıldı. Biz, iki ayı bile bulmadan bunların tamamını, belki daha önce enkazların kaldırımını tamamlayacağız."

Türkiye'deki Üreticilerle İletişim Kuruyoruz: Konteynerlere 50 Bini Aşkın Klima Takılacak

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Osmaniye'de 17,797 adet kalıcı konutun inşa edilmesinin planlandığını ve bunlardan 5,231'inin ihalesinin yapıldığını ve yapım sürecinin devam ettiğini belirtti. Konteyner kentlerde şu ana kadar 30,000'den fazla klimanın takıldığını ve bu sayının 50,000'i aşacağını söyledi. Türkiye'deki tüm üreticilerle iletişim kurduklarını ve klima temin etmek için yerli ve milli tüm firmalarla görüştüklerini ifade etti.

Yerlikaya konuyla ilgili olarak;

"Osmaniye ve Hatay sıcak. Yaklaşık 1,5 aydan beri konteyner kentlerdeki bütün konteynerlerimize klima takma sürecini başlattık. Şu ana kadar 30 binin üzerine çıktık ama 50 bini geçeceğiz. Türkiye'deki üretim kapasitesi, imkanı olan tüm üretici, yerli ve milli bütün firmalarla görüşüyoruz. Epey önce bağlantı yaptık ama şu anda talebin daha da arttığını görüyoruz. Dolayısıyla bu konteynerlerimize klimalarımızı takacağız. Bugün ziyaret ettiğimiz konteyner kente 2 bin 100 klima geldi. Bayramdan önce bunların tamamının takılışını gerçekleştireceğiz."

Depremzedeler Kendi Yemeklerini Yapacak

Ayrıca, depremzedelerin artık yemeklerini kendilerinin yapmak istediklerini ve Kızılay ve AFAD ile çalışarak bir kart sistemi oluşturacaklarını ve vatandaşların kendi ihtiyaçlarına göre alışveriş yapabileceklerini söyledi.

Bakan Yerlikaya;

"Diyorlar ki 'Burada ocağımız var, klimamız takılıyor. Yemeğimizi kendimiz yapmak istiyoruz. Bugüne kadar bu sıcak yemek desteğinden dolayı minnettarız, teşekkür ediyoruz'. Biz de onlardan gelen bu öneriyi değerlendirdik. Kızılayla beraber AFAD'ımız oturdular, çalıştılar. İnşallah bayramdan hemen sonra bir kart sistemi ve o kart sistemiyle beraber alışverişlerini esnaf kardeşlerimizle beraber yapıp yemeklerini de kendi gönüllerine göre pişirmek, 6 Şubat'tan öncesindeki duruma dönmek istiyorlar. Beraber bunu sağlayacağız."

Yerlikaya, Sürücülere Bayram Tatilinde Trafik Kurallarına Uymaları İçin Uyarıda Bulundu

Son olarak, Bakan Yerlikaya, Osmaniye'de 82,762 aileye toplamda 827 milyon lira hane destek ödemesi yapıldığını, 14,508 aileye 217 milyon lira taşınma yardımı ve 10,078 aileye 113 milyon lira kira yardımı yapıldığını açıkladı. Ayrıca, depremden bu yana Osmaniye'ye 1 milyar 317 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya ayrıca, Kurban Bayramı tatili nedeniyle sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu ve trafik kazalarından kaçınılmasını temenni etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Burdurda sahte içki ve dolandırıcılık operasyonunda 3 şahıs tutuklandıÖnceki Haber

Burdurda sahte içki ve dolandırıcılık op...

Asri Mezarlıkta Kurban Bayramı ÇalışmasıSonraki Haber

Asri Mezarlıkta Kurban Bayramı Çalışması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar