160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İbradının Ormana Mahallesine halk eğitim merkezi yapılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İbradının Ormana Mahallesine halk eğitim merkezi yapılıyor
Abone ol
Antalya’nın Ibradı Ilçesine Bağlı Ormana Mahallesi’nde, Istanbul’da Yaşayan Iş Insanı Nevzat Inan Tarafından “fatma Inan Halk Eğitim Merkezi” Yaptırılıyor. Antalya Eski Valisi Ersin Yazıcı Ile Nevzat Inan Arasında 2023 Yılı Mayıs Ayında Imzalanan Protokol Kapsamında Yapımı Süren Merkez, Ormana Mahallesi’nde 2 Bin 763 Metrekare Arsa üzerinde Inşa Ediliyor.

Antalya’nın İbradı ilçesine bağlı Ormana Mahallesi’nde, İstanbul’da yaşayan iş insanı tarafından "Fatma İnan Halk Eğitim Merkezi" yaptırılıyor.

Toplam 2 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak ve 3 kattan oluşacak bina, bölge halkının eğitim ve sosyal ihtiyaçlarına hizmet verecek. Ormana Kalkınma ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Ormana eski Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin, inşaatı devam eden merkezin çok amaçlı bir yapıda olacağını söyledi. Halk eğitim merkezinin bölgedeki vatandaşlar için önemli bir gereksinim olduğunu ve bölgedeki vatandaşlara büyük katkı sunacağına inandığını söyleyen Keskin "Bu merkezimizin Ormanamıza kazandırılması bölge halkı için çok büyük mutluluk verici.

Bu merkez sadece eğitim alanında değil aynı zamanda vatandaşlarımıza sosyalleşme ve yeni beceriler kazandırma noktasında da önemli bir yer. Vatandaşlarımız halk eğitimi merkezinde aldıkları eğitimlerle, bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirme imkanı bulacaklar. Ayrıca burada üretilen ürünler ile bölgemizin yöresel ürünlerine de sahip çıkılarak bilinirliğini artıracak. Merkezde özellikle Ormana’ya özgü, başka hiçbir yerde bulunmayan 300 yıllık Glamık dokuma atölyesi de yer alacak. Ayrıca birçok alanda kurslar açılacak." ifadelerini kullandı.

Halk eğitim merkezinin bölgedeki vatandaşlar için önemli bir gereksinim olduğunu ve bölgedeki vatandaşlara büyük katkı sunacağına inandığını söyleyen Keskin, katkılarından dolayı iş insanı Nevzat İnan’a Ormana halkı adına teşekkür ettiklerini söyledi.

Ormana’nın geleneksel mimarisiyle uyumlu olarak "düğmeli ev" tarzında inşa edilecek Fatma İnan Halk Eğitim Merkezi’nin, tamamlandığında bölgeye hem kültürel hem ekonomik katkı sağlaması bekleniyor. Yöreye uygun olarak "düğmeli ev" tarzında inşa edilen Fatma İnan Halk Eğitim Merkezi’nin, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi hedefleniyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı Önceki Haber

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı...

Markette çocuğunu tekmeleyen baba: Ani sinir patlamasıyla vurdum, pişmanım Sonraki Haber

Markette çocuğunu tekmeleyen baba: Ani s...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar