160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İBBye yönelik yolsuzluk soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıkıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBBye yönelik yolsuzluk soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıkıyor
Abone ol
Kiptaş Arkatlı Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında şüpheli Murat Erenler, etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde ifade verdi. Şüpheli ifadesinde, Ekrem İmamoğlu’nun "kasası" durumundaki Adem Soytekin’le alakalı olarak "Soytekin’in yanında çalışan birçok kişi üzerine Kiptaş Arkatlı Projesi’nden çok sayıda daire alındı’’ şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında şüpheli Murat Erenler, etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde Savcılığa ifade verdi.

"Soytekin’in yanında çalışan birçok kişi üzerine Kiptaş Arkatlı Projesi’nden çok sayıda daire alındı’’

Şüpheli Murat Erenler., ifadesinde, Ekrem İmamoğlu’nun kasası olarak şüpheli listesinde bulunan Adem Soytekin’in projelerinin satışını Elpis Proje Pazarlama’nın sahibi Nezahat K.’nın yaptığını, onun aracılığıyla Kiptaş Yeşilpınar Projesi’nden yaklaşık 300 dairenin Müge D., Yıldırım D. ve Ulaş Y.’ye satıldığını belirterek, "2023’te Adem Soytekin’in talimatıyla benim adıma, Serpil ve Doğukan A., Altan G., Volkan B. ve Soytekin’in yanında çalışan birçok kişi üzerine Kiptaş Arkatlı Projesi’nden çok sayıda daire alındı. Soytekin dikkat çekmemek için bu yöntemi kullandı. Soytekin’in isteğiyle 2023’te Kiptaş Genel Müdürü Ali Kurt’un şoförüne içi para dolu poşet teslim ettim. Aynı yıl Yeşilpınar Kiptaş Projesi toplantı odasında Soytekin’den aldığı para dolu çantayı da Ali Kurt’a Kiptaş’ın Zeytinburnu’ndaki binasında bizzat teslim ettim" dedi.

"İBB operasyonundan 15 gün önce ofisin boşaltılması için talimat aldım"

2023’te Adem Soytekin’in talimatıyla Asoy İnşaat’a ait Esenyurt Akros projesinde 17’nci kata 1 artı 1 home ofisi kurduğunu söyleyen Murat Erenler, "Bu ofisin Fatih Keleş tarafından kullanılacağını öğrendim. Ofisin anahtarını Keleş’in gönderdiği Murat isimli şahsa teslim ettim. İBB operasyonundan 15 gün önce ofisin boşaltılması için aynı kişiden talimat aldım. Ofis Keleş’in kullanımındayken Murat’ın aracında market kartlarının olduğu kutular gördüm. Bu kartları taşımak için katlanır el arabası aldık" ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altayın elektrikleri kesildi Önceki Haber

Altayın elektrikleri kesildi

TÜİK’in Haziran Enflasyonu Sonrası Türkiye Kamu-Sen’den Tepki Geldi Sonraki Haber

TÜİK’in Haziran Enflasyonu Sonrası Türki...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar