160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Hür Eğitim Sen İl Temsilcisi Bozkurt: "Çalışanlar Açlığa Mahkûm Edildi"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hür Eğitim Sen İl Temsilcisi Bozkurt: "Çalışanlar Açlığa Mahkûm Edildi"
Abone ol
Hürriyetçi Eğitim Sendikası Osmaniye İl Temsilcisi Gökhan Bozkurt, asgari ücretin belirlenmesinde çalışanların değil, işverenin çıkarlarının korunduğunu belirtti.

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Osmaniye İl Temsilcisi Gökhan Bozkurt, asgari ücretin belirlenmesinde çalışanların değil, işverenin çıkarlarının korunduğunu belirtti.  

Bozkurt, “Asgari ücret, en düşük ücret olması sebebiyle, ülke genelindeki birçok çalışan tarafından alınmaktadır.

Ancak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işveren ve kamu temsilcilerinin ağırlıklı olması, bu kararların çalışanların yerine işveren lehine alındığını gösteriyor” dedi.

Bozkurt, devletin ekonomik kararlarıyla çelişen bir yaklaşım sergilediğini de dile getirdi.

Devletin, kendi alacakları için yüzde 43,9’luk bir yeniden değerleme oranı belirlerken, iş yeri kiralarının ise yüzde 62 oranında artırılabileceğini ifade etti.

Bu artışların enflasyona etkisinin göz ardı edildiğini belirten Bozkurt, “Ancak aynı devlet, asgari ücret artışını enflasyonu artırır endişesiyle yalnızca yüzde 30 oranında tutmuş ve çalışanları adeta açlığa mahkûm etmiştir” şeklinde konuştu.

Ocak ayında memur ve memur emeklilerine yapılacak maaş artışlarına da dikkat çeken Bozkurt, bu konuda sendikaların etkin bir mücadele sergilemediğini vurguladı.

"Memurların yetki verdiği sendikalar, çalışanların haklarını yeterince savunmuyor.

Bu sendikalara yetki verirken sorgulama yapmayan memur arkadaşlar, daha ne bekliyorsunuz?" diye soran Bozkurt, sendikaların, üyelerinin haklarını savunmak ve iyileştirmek için daha fazla ses yükseltmeleri gerektiğini belirtti.

Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Sendikalar, üyelerinin kazanılmış haklarını korumak ve daha iyisini elde etmek için vardır.

Ancak daha iyiye ulaşmak sadece istemekle olmaz; harekete geçmek, eyleme geçmek ve ses yükseltmek gerekir.

Bu noktada sendikalara büyük bir sorumluluk düşmektedir.”

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ölüm saçan şüphelilere yönelik operasyon: 7 kişi tutuklandı, 4 bin 735 litre sahte içki ele geçirildiÖnceki Haber

Ölüm saçan şüphelilere yönelik operasyon...

Haber alınamayordu, evinde kafası parçalanmış halde ölü bulunduSonraki Haber

Haber alınamayordu, evinde kafası parçal...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar