160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Hozatta kuduz karantinası: Sokak hayvanları aşılanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hozatta kuduz karantinası: Sokak hayvanları aşılanıyor
Abone ol
TUNCELİ’NİN HOZAT İLÇESİNDE TELEF OLAN BİR İNEKTE KUDUZ TESPİT EDİLMESİ ÜZERİNE KAYMAKAMLIK TARAFINDAN İLÇEDE KARANTİNA UYGULAMASINA GEÇİLDİ. KARANTİNA SONRASI SOKAK HAYVANLARINI AŞILAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI.

Tunceli’nin Hozat ilçesinde telef olan bir inekte kuduz tespit edilmesi üzerine kaymakamlık tarafından ilçede karantina uygulamasına geçildi. Karantina sonrası sokak hayvanlarını aşılama çalışması başlatıldı.


Edinilen bilgiye göre, Hozat ilçesinde ölen bir inekten alınan numune, Elazığ Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğü laboratuvarına gönderildi. Numune analiz sonucunun pozitif çıkması üzerine ilçede karantina ilan edildi. Hayvan giriş ve çıkışlarının 6 ay boyunca yasaklandığı ilçede, köpeklerin serbest şekilde dolaşmaları da yasaklandı. Vatandaşlara evcil hayvanlarını dışarı çıkarmama konusunda belediye hoparlörlerinden anons yapılırken, sokak hayvanları da aşılanma başlandı.


Söz konusu yasaklara uymayanlara 5996 sayılı kanun doğrultusunda 46 bin 159 TL cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Memişten gazetecilere kutlamaÖnceki Haber

Vali Memişten gazetecilere kutlama

Başkan Özlü vizyon projeleri anlattıSonraki Haber

Başkan Özlü vizyon projeleri anlattı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar