25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0

HDPli Ahmet Türkten ilginç açıklama: AK Partiye veya başka bir partiye oy vermek günahtır, haramdır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HDPli Ahmet Türkten ilginç açıklama: AK Partiye veya başka bir partiye oy vermek günahtır, haramdır
Abone ol
HALKLARIN DEMOKRASİ PARTİSİ (HDP) MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN ALINARAK YERİNE KAYYUM ATANAN AHMET TÜRK, YEŞİL SOL PARTİ (YSP) MİTİNGİNDE MUHAFAZAKAR KÜRTLERİN DESTEĞİNİ ALMAK İÇİN KENDİLERİ HARİCİNDE BAŞKA PARTİYE OY VERMENİN GÜNAH VE HARAM OLDUĞUNU İDDİA ETTİ.

Halkların Demokrasi Partisi’nden (HDP) girdiği seçimlerde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı olan ve görevden alınarak yerine kayyum atanan Ahmet Türk, Yeşil Sol Parti (YSP) mitinginde, "AK Parti’ye veya başka bir partiye oy vermek günahtır, haramdır" dedi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde YSP mitingine katılan Ahmet Türk, bir süre Kürtçe konuştuktan sonra katılımcılara Türkçe hitap etti. Türk, birilerine mesaj vermek için Türkçe konuştuğunu belirterek, 14 Mayıs seçimlerinde vatandaşlardan destek istedi. YSP yöneticilerine seslenen Ahmet Türk, vatandaşlara nasıl oy kullanması gerektiğini öğretmelerini istedi. Türk, "Lütfen yanlışlara meydan vermeyelim. 14 Mayıs’ta mührümüzü basalım. Eğer yanlış oy kullanırsak, yanlış tercih yaparsak inanın ki bu bize burada bir milletvekilliğine neden olur. Bizim mücadelemiz açık. Ortak demokratik değerler etrafında buluşmayı esas alan bir siyasi anlayışız" dedi.

"Dostlarımız ve yoldaşlarımızla yola çıktık"

Konuşmasında Millet İttifakı’nı kast ederek dostları ve yoldaşları ile yola çıktıklarını belirten Türk, "Bugün dostlarımızla ve yoldaşlarımızla birlikte yola çıktık. Bu yoldaşlarla birlikte Türkiye’yi değiştireceğiz, Türkiye’yi dönüştüreceğiz. Bundan emin olmanızı istiyorum. Oyumuza sahip çıkalım. Burada aşiretler falan yok. En büyük aşiret Kürt halkıdır. Burada aşiret ayaklarıyla halkımızı yanıltmak isteyenlere asla yüz vermeyin. Bu bir mücadeledir. Bu onur ve geleceğimizin mücadelesidir. AK Parti’ye veya başka partiye oy vermek günahtır, haramdır diyorum" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankarada yağmur ve dolu etkili olduÖnceki Haber

Ankarada yağmur ve dolu etkili oldu

Şanlıurfada otomobil sulama kanalına devrildi: 5i çocuk 6 kişi aranıyorSonraki Haber

Şanlıurfada otomobil sulama kanalına dev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar