160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Hayvansever kadının çenesini kıran sanığa 7 bin 500 TL adli para cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvansever kadının çenesini kıran sanığa 7 bin 500 TL adli para cezası
Abone ol
ESKİŞEHİR’DE SOKAK HAYVANLARINI BESLEYEN KADININ ATTIĞI YUMRUKLA ÇENESİNİ KIRDIĞI VE OĞLUNU DARP ETTİĞİ İDDİA EDİLEN SABİH B. (56) HAKKINDA ‘KASTEN YARALAMA’ YARALAMA SUÇUNDAN 7 BİN 500 TL HAPİS CEZASINA HÜKMEDİLDİ.

Eskişehir’de sokak hayvanlarını besleyen kadının attığı yumrukla çenesini kırdığı ve oğlunu darp ettiği iddia edilen Sabih B. (56) hakkında ‘kasten yaralama’ suçundan 7 bin 500 TL hapis cezasına hükmedildi.


Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Akpınar Mahallesi’nde sokak hayvanlarını besleyen Aysun Bekar, koku ve sinek topladığı gerekçesiyle evlerinin yanındaki boş arazide köpek beslenmesini istemeyen mahalle sakinleriyle tartıştı. 2021 yılındaki tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesinin ardından Bekar, oğlu ve bir arkadaşıyla birlikte Sabih B. (56) ve Ayşegül B. (50) tarafından saldırıya uğradı. İddiaya göre kavga esnasında attığı yumrukla Aysun Bekar’ın çenesinde kırıklar oluşmasına sebep olan Sabih B. ve eşi Ayşegül B. hakkında, ‘kasten yaralama, hakaret ve tehdit’ suçlarından kamu davası açılmıştı.



Yaralanmanın hayatını ağır derecede etkileyecek nitelikte olduğu belirtilmişti


Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nden temin edilen rapora göre mağdur Aysun Bekar’ın çenesindeki mevcut kırığın “basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte olmadığı ve şahsın hayatını ağır derecede etkileyecek nitelikte olduğu” belirtilmişti.


Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar celsesine tutuksuz yargılanan sanıklar Sabih B. ve eşi Ayşegül B. katıldı. Duruşmaya Aysun Bekar ve oğlu A.Ş. (17) ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar Sabih B. ve Ayşegül B. suçlamaları reddederek beraat talebinde bulundular.



İyi hal ve haksız tahrik indirimleriyle 6 bin TL adli para cezası


Esas hakkındaki kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanık Sabih B.’nin müşteki Aysun Bekar’ı ‘kasten yaralama’ suçundan iyi hal ve haksız tahrik indirimleriyle 10 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme cezayı, kısa süreli hapis olması gerekçesiyle 6 bin TL adli para cezasına çevirdi. Ayrıca Sabih B. hakkında, kavga esnasında A.Ş.’yi ‘kasten yaralama’ suçundan iyi hal ve haksız tahrik indirimleriyle bin 500 TL adli para cezasına karar verildi. Sabih B., 3 müştekiye karşı ‘tehdit’ suçundan ise beraat etti. Sanık Ayşegül B. ise ‘kasten yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından beraat etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Aydın: “Deprem ve sel felaketi arasında ortak ve hayati yönler var”Önceki Haber

Prof. Dr. Aydın: “Deprem ve sel felaketi...

Polisten zehir tacirlerine büyük darbeSonraki Haber

Polisten zehir tacirlerine büyük darbe

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar