07 Kasım, 2024, Perşembe
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Hatay’ın 6 Yöresel Lezzetine Daha Coğrafi İşaret Tescili

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay’ın 6 Yöresel Lezzetine Daha Coğrafi İşaret Tescili
Abone ol
Hatay’ın dünyaca ünlü yöresel lezzetlerinden Antakya Simidi, Belen Tava, Antakya Külçesi, Zahter Salatası, Tel Kadayıfı ve Tandır Kahkesi, coğrafi işaret tescil belgesi alarak Hatay’ın gastronomi zenginliğine yeni bir katkı sağladı.
Google News

Hatay’ın dünyaca ünlü yöresel lezzetlerinden Antakya Simidi, Belen Tava, Antakya Külçesi, Zahter Salatası, Tel Kadayıfı ve Tandır Kahkesi, coğrafi işaret tescil belgesi alarak Hatay’ın gastronomi zenginliğine yeni bir katkı sağladı.

UNESCO tarafından Dünya'nın 26. Gastronomi Şehri olarak ilan edilen Hatay, böylece tescilli ürün sayısını 37’ye çıkarmış oldu.

Hatay Valiliği tarafından düzenlenen Coğrafi İşaret Tanıtım Programı, Antakya Gastronomi Çarşısı’nda geniş bir katılımla gerçekleşti.

Programa Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, MHP İl Başkanı Metin Taşçı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın sadece gastronomi ile değil, aynı zamanda tarih ve kültür şehri olarak da ön planda olduğunu vurguladı.

Öntürk, “Tabi bir yerde tarih ve kültür varsa, o derinlik gastronomiyle de buluşuyor.

Hatay’ın gastronomisi, kentin tarihi kadar eski. 600’ün üzerinde yemeğiyle Hatay mutfağı, ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanıtılmayı hak ediyor.

Şehrimize buradan ekonomik bir katkı sağlamanın gayreti içindeyiz” dedi.

Öntürk ayrıca, Hatay’ın 6 Şubat depreminden sonra ayağa kaldırılması için hem fiziki hem de kültürel açıdan çalışmaların sürdüğünü belirtti.

“Bir yandan yıkılan şehrimizi ayağa kaldırırken, diğer yandan da kültürel değerlerimizi yeniden canlandırmanın mücadelesini veriyoruz.

Esnaflarımız için, tarihimizi ve kültürümüzü tanıtmak için bu adımları atıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Öntürk, şehrin yeniden inşası sürecine katkı sağlayan herkese, özellikle Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya teşekkür etti.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yaptığı konuşmada coğrafi işaretlerin kentin kültürel ve ekonomik değerlerini korumadaki önemine değindi.

Vali Masatlı, “Hatay’ın sahip olduğu değerleri gelecek nesillere aktarmak ve bu ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmak için çalışıyoruz” dedi.

Masatlı, daha önce de Hatay’a özgü 31 ürünün coğrafi işaret belgesi aldığını hatırlatarak, bu sayının her geçen gün arttığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, katılımcılara coğrafi işaret tescili alan 6 ürün ikram edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Defne yaprağı toplamak için gittiği ormanda kaybolan kadını jandarma bulduÖnceki Haber

Defne yaprağı toplamak için gittiği orma...

Eğitim-Bir-Senden okul müdürlerine özel bilgilendirme ve istişare toplantısıSonraki Haber

Eğitim-Bir-Senden okul müdürlerine özel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar