
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye entegre olarak destek ve yardımlarını aralıksız sürdüren Uludağ Enerji, depremin sosyal etkilerini hafifletmek ve günlük hayata adaptasyonu desteklemek için Hatay'da hazırlanan "Yaşam ve Gelişim Kampüsü Projesi'ni hizmete açtı.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye entegre olarak destek ve yardımlarını aralıksız sürdüren Uludağ Enerji, depremin sosyal etkilerini hafifletmek ve günlük hayata adaptasyonu desteklemek için Hatay'da hazırlanan "Yaşam ve Gelişim Kampüsü Projesi'ni hizmete açtı.
Bu projeyle depremzedelere sosyal, duygusal ve psikolojik danışmanlık hizmetleri verilmesi ve aynı zamanda depremzedelerin bütçelerine katkı sağlayacak mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect şirketinin de destek sağlayacağı proje, 2 yıl sürecek ve 40 binden fazla kişinin yararlanması planlanıyor.
Kampüste, sanat, oyun ve meslek atölyeleri ile psikolojik danışmanlık hizmetinin yer alacağı 9 konteyner bulunuyor.
Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların keyifli vakit geçirebileceği oyun atölyesinde düzenlenecek etkinliklerle çocukların sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Aynı şekilde çocuk ve gençlerin müzik, dans, tiyatro ve resim okulu olarak kurgulanan sanat atölyeleriyle ilgilenmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri sağlanacak.
Kadınlara yönelik meslek atölyeleri deprozm sonrası ailesini kaybeden veya farklı sebeplerle çalışmak zorunda olan bireylere meslek edinmeleri ve mesleki becerilerini geliştirmeleri için eğitimler düzenlemeyi amaçlıyor.
Bu eğitimlerin katılımcılarının istihdama yönlendirilmesi ve üretilen ürünlerden gelir elde etmeleri konusunda da desteklenecekler.
Uludağ Enerji CEO'su İsmail Ergüneş, projenin temel ihtiyaçların giderilmesinden sonra bölgede kalıcı bir proje oluşturmayı hedeflediklerini ve projeden 40 bin kişinin yararlanmasını planladıklarını belirtiyor.
Projenin gerçekleşmesine katkı sağlayan Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect şirketine teşekkür ediyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da üniversite olarak toplumun her alanında var olduklarını ve projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını ifade ediyor.
Uzman hocaların katkısıyla projeye sürdürülebilir bir şekilde katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtiyor.
Panoffect CEO'su Salih Subaşı ise projenin destekçileri arasında yer aldıkları için büyük gurur duyduklarını belirtiyor.
Projenin temelinde sevgi ve dayanışma unsurlarının yer aldığını söyleyen Subaşı, deprem felaketinden etkilenen çocuk, genç ve yetişkinlerin sosyal hayata uyumlarını hızlandırmak amacıyla kurulan kampüsün açılışını gerçekleştirdiklerini ve çalışmaya, yardımlaşmaya ve birlikte olmaya devam edeceklerini ifade ediyor.
Projeyle birlikte depremzedelere hem duygusal destek sağlanacak hem de meslek becerilerini geliştirerek ekonomik açıdan güçlenmelerine yardımcı olunacak.
Aynı zamanda çocuklar ve gençler için sanat ve oyun atölyeleriyle yeteneklerini geliştirmeleri teşvik edilecek. Bu proje, bölgeye uzun vadede destek olma amacı taşıyor.

Yorum Yazın