Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), su kayıplarını önlemek ve çevre sağlığını korumak için 2024 Nisan ayından bu yana 228 bini aşkın altyapı arızasını onardı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), su kaynaklarını korumak ve su kayıplarını önlemek amacıyla yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor.
HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), kuraklığın etkilerini azaltmak için içme suyu şebeke yatırımlarına, yeni su kaynakları oluşturmaya ve arızalanan hatların bakım-onarım çalışmalarına devam ediyor.
HATSU, içme suyu dağıtım sistemlerinde meydana gelen arızaların zamanında tespit edilmesi ve giderilmesi için ekiplerin 7/24 görev başında olduğunu vurguladı.
2024 Nisan ayından bugüne kadar 75 bin 446 adet içme suyu arızasının onarıldığı, böylece su kayıplarının ve olası büyük sorunların önüne geçildiği belirtildi.
Çevre sağlığını ve su kaynaklarını korumak için de yoğun bir çalışma yürütüldüğünü açıklayan HATSU, aynı dönemde 152 bin 848 adet yağmur suyu ve atık su hattı arızasına müdahale edildiğini duyurdu.
İçme suyu ve atık su hatlarında toplam 228 bin 294 altyapı arızasının giderildiğini açıklayan HATSU, hayata geçirilen projeler sayesinde altyapı sisteminin daha verimli ve güvenilir hale geldiğinin altını çizdi.
Yorum Yazın