160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Hatayda gastronomi kongresi gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatayda gastronomi kongresi gerçekleştirildi
Abone ol
Türkiye’de Gastronomi Alanının Ilkleri Arasında Olan Deneyimsel Gastronomi Kongresi, Gastronomi şehri Hatay’da 21 üniversiteden Akademisyenlerin Katılımıyla Gerçekleştirildi.

Türkiye’de gastronomi alanının ilkleri arasında olan Deneyimsel Gastronomi Kongresi, Hatay’da 21 üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Hatay’ın yerel değerlerini ve gastronomik zenginliğini ön plana çıkaran kongre Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve diğer iş birlikçilerin destekleriyle Antakya ilçesinde düzenlendi. Gastronomi akademisyenlerinin öncülüğünde gerçekleşen kongrede akademisyenler gastronomi alanındaki bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaşmanın yanında Hatay’ın kendine özgü yeme-içme kültürünü sahada deneyimleme fırsatı da buldu. Katılımcılar bölgede yer alan tarlalarda ürün hasadı yaptı, geleneksel pişirme istasyonlarında yöresel yemeklerin yapımına katıldı ve ardından akademik bildirilerini sundular. Kongrede özellikle Hatay mutfağı ve 6 Şubat deprem felaketinin yerel mutfak kültürüne etkileri odağında hazırlanan bilimsel çalışmalar dikkat çekti. Yetkililer, kongrenin bir ilk olmasının yanı sıra gastronomi eğitiminin teorik ve pratik boyutlarını sahada buluşturarak, deneyimsel öğrenme yöntemlerinin akademiye entegrasyonunda önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersindeki fabrika yangını sürüyor: Son durum havadan görüntülendi Önceki Haber

Mersindeki fabrika yangını sürüyor: Son...

Kız voleybol takımları beldeye 2 kupa kazandırdı Sonraki Haber

Kız voleybol takımları beldeye 2 kupa ka...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar