02 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.3855
EURO34.7743
ALTIN2404.8

Hatay’da depremzede kadınlar umutlarını ayakta tutuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay’da depremzede kadınlar umutlarını ayakta tutuyor
Abone ol
Çöken binadan son anda eşi ve 2 çocuğuyla çıkan Keriman Sevay: ”Allah’ın izniyle eski günlere döneceğimize inanıyorum. Belki her şey eskisinden daha güzel olacak. Bu şehirdeki enkazı kadınların gücü kaldıracak”

Hatay'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle akrabalarını, yakınlarını, komşularını kaybeden kadınlar, yaşamlarını sürdürdükleri çadır kentte birbirlerine de destek oluyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ortak kaderi paylaşan depremzede kadınlar, Hatay Stadyumu'nun yanında kurulan çadır kentte ailelerinin ve birbirlerinin yaralarını sarıyor.

Kimisi evli kimisi bekar kimisi ise çocuklu olan kadınlar, kayıplarına rağmen hem kendi hayatlarını hem de şehirlerini yeniden inşa etmek için geleceğe ümitle bakıyor.

Çöken binadan son anda eşi ve 2 çocuğuyla çıkan Keriman Sevay, AA muhabirine, çok kötü bir afet yaşadıklarını ancak gelen yardımlarla ayakta kaldıklarını söyledi.

Öldümden döndüklerini anlatan Sevay, "Sevdiklerimizi kaybettik evet ama buna da şükrediyoruz. Hayata tutunmaya çalışıyoruz. Allah'ın izniyle eski günlere döneceğimize inanıyorum. Belki her şey eskisinden daha güzel olacak. Bu şehirdeki enkazı kadınların gücü kaldıracak. Eğer birlik olurlarsa inşallah kaldıracağız." diye konuştu.

Bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Sevay, daha güzel günlerin kendilerini beklediğini ve hep ailelerinin başında olacaklarını dile getirdi.

"Eski günlere döneceğimize inanıyorum"

Tek çocuğuyla yıkılan binadan kurtulan Özlem Kafaoğlu da depremden önce güzel bir evi ve kazançları olduğunu söyledi.

Yaşanan afetin ortak bir kaderde insanları buluşturduğunu aktaran Kafaoğlu, "Ben gidemedim buradan. Eski günlere döneceğimize inanıyorum. Zaten buna inanmasam burada duramam. Umutsuz insan yaşar mı zaten? Benim 6 yaşında bir kızım var ve Allah bana bağışladı. Eskiye dönünce hayatımıza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Hatay'daki enkazı yaşadıkları umudun kaldıracağını, kadınların da burada birbirine destek olduğunu dile getiren Kafaoğlu, durumlarını soran ve yardımda bulunan tüm herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taksim Meydanı bariyerlerle kapatıldıÖnceki Haber

Taksim Meydanı bariyerlerle kapatıldı

Koçarlı İlçe Kütüphanesi bu kez kadınları ağırladıSonraki Haber

Koçarlı İlçe Kütüphanesi bu kez kadınlar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar