160x600
01 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Hatayda 12. saatte orman yangını sürüyor: Bin 800 kişi tahliye edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatayda 12. saatte orman yangını sürüyor: Bin 800 kişi tahliye edildi
Abone ol
Hatay’ın Antakya Ilçesine Bağlı Karaali Mahallesi’nde çıkan Orman Yangını 12. Saatine Girerken, Alevler Oğlakören Ve üçgedik Mahallelerine Kadar Ulaştı. Yangın Nedeniyle 1800 Vatandaş Tahliye Edildi.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde çıkan orman yangını 12. saatine girerken, alevler Oğlakören ve Üçgedik mahallelerine kadar ulaştı. Yangın nedeniyle bin 800 vatandaş tahliye edildi.

Karaali Mahallesi kırsalında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi.

Akşam saatlerinde havdan müdahalenin durmasıyla karadan müdahalenin sürdüğü yangın, Oğlakören ve Üçgedik mahallelerinide etkisi altına almıştı. Yetkililerin kararıyla üç mahallede yaşayan toplam 1800 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.

Yangının etkili olduğu bölgede ekipler yoğun çalışma yürütürken, sıcak hava ve rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme sürüyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupa şampiyonu güreşçi Yusuf Yaser Aksu, memleketinde coşkuyla karşılandıÖnceki Haber

Avrupa şampiyonu güreşçi Yusuf Yaser Aks...

Kozandaki orman yangını: Kimi hayvanları için, kimi de canlı yayın için hayatını tehlikeye attıSonraki Haber

Kozandaki orman yangını: Kimi hayvanları...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar