08 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2615
EURO34.7222
ALTIN2400.1

Hanımlar hünerlerini yöresel yemeklerle sergilediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hanımlar hünerlerini yöresel yemeklerle sergilediler
Abone ol
çorum’un Iskilip Ilçesinde Düzenlenen 4. Dolma, Turşu Ve çilek Festivali çerçevesinde Düzenlenen Yöresel Yemek Ve çilek Yarışmasına Vatandaşlar Yoğun Ilgi Gösterdi.

Çorum’un İskilip ilçesinde düzenlenen 4. Dolma, Turşu ve Çilek Festivali çerçevesinde düzenlenen yöresel yemek ve çilek yarışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İskilip Belediyesi tarafından düzenlenen festival renkli görüntülerle devam ediyor. Festival çerçevesinde düzenlenen yöresel yemek yarışmasında, İskilip dolması, yırtma aşı, su kabağı, gül baklavası ve turşu gibi yöresel yemekler jürinin beğenisine sunan yarışmacılar dereceye girebilmek için maharetlerini sergiledi. Görselliğe de önem verilen yarışmada, yarışmacıların süslediği tabakları jüri üyeleri tarafından puanlandırıldı.

Dolma, Turşu ve Çilek Festivalinin geleneksel hale geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Ali Sülük, festivallerin amacının kültür, turizm ve ekonomiye katkı bulunmak olduğunu söyledi.

Festival çerçevesinde yöresel yemekler ve ürünler yarışması yapıldığını açıklayan Başkan Ali Sülük, “İskilip’in gastronomisini ön plana çıkaracak bir festival düzenledik. Festivalimizi bundan sonraki yıllarda da zenginleştirerek devam edeceğiz. Yarışmalara yoğun ilgi oldu. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Etkinliklere vatandaşlarında ilgisi büyük. Özellikle gastronomi alanında düzenlenen etkinliklere bayanların ilgisi çok büyük. Farklı alanlarda da çalışmalarımız devam edecek. İl dışından ve yurt dışından gelen hemşerilerimiz var. Festivale katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri MHP Çorum milletvekili Vahit Kayrıcı, Belediye Başkanı Ali Sülük, MHP İl Başkanı İhsan Çıplak ve protokol üyeleri tarafından verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Epilepsi nöbeti geçiren çocuğu hastaneye götüren taksici: “Ben vatandaşlık görevimi yaptım”Önceki Haber

Epilepsi nöbeti geçiren çocuğu hastaneye...

İki arkadaşa eş zamanlı silahlı saldırı: 1 ağır 2 yaralıSonraki Haber

İki arkadaşa eş zamanlı silahlı saldırı:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar