160x600
26 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Halıların üzerine tarihi şahsiyetleri çiziyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halıların üzerine tarihi şahsiyetleri çiziyor
Abone ol
şeyma Sezer, Halı üzerine Akrilik Boya Ile Yaptığı çalışmalarla Tarihi şahsiyetleri Yaşatıyor.

Erzurum’da üniversite mezunu ev hanımı Şeyma Sezer, halı üzerine akrilik boya ile yaptığı çalışmalarla tarihi şahsiyetleri yaşatıyor.

Şeyma Sezer, Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu ve ev hanımı. Yaklaşık yedi yıldır nakış üzerine çalışmalar yapıyor. Önce tuvallerle başladığı çalışmalarda şimdi halıları değerlendiriyor. Şeyma Sezer, bu teknikle desenlerin birbirine harmanlandığını ifade ederek, "Özellikle akrilik tekniğini kullandığımız çalışmalarda birçok zorlu aşamadan geçiyoruz. 4 metrekarelik halı kullanıyoruz. Yaklaşık 7-8 saat sürüyor. Akrilik boyayı katı ve sıvı olarak, yerine ve duruma göre kullanıyoruz. Burada önemli olan halı desenini tamamen kapatmamak var. Halının etnik desenini muhafaza etmek ve yansıtmak yeni çizim kadar değerli. Harmanlama vurgusu yapıyoruz. İnsanlar bunu gördüğünde dokuma sanıyor. Aslında yaptığımız şey desenlerin boya maharetiyle halıya işlenmesidir. Benim iki kişilik bir ekibim var, onlar da çocuklarım" dedi.

Şeyma Sezer tarafından tasarlanan eserlerin sergilendiği kafenin barista eğitmeni Aykut Yaşar, işletmelerinin 4T kuralı olduğunu ifade ederek, "Türk Halısı, Türk Lokumu, Türk Kahvesi ve Türk Çayı gibi unsurları biriktirdik. Bu daha da artmaya başladık ve işletmemizde biriktirdik. Şeyma hanımın eserlerini de bu anlamda keşfettik ve onu destekledik" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Nimet Yıldırıma büyük onur Önceki Haber

Prof. Dr. Nimet Yıldırıma büyük onur

Ispartada 1 haftada 65 aranan şahıs yakalandı, 25 bin sürücüye cezai işlem uygulandı Sonraki Haber

Ispartada 1 haftada 65 aranan şahıs yaka...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar