20 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.2011
EURO35.0276
ALTIN2517.7

HAK-İŞ Başkan Yardımcısı, “Sağlıkta Şiddete Karşı Tedbirler Şart"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HAK-İŞ Başkan Yardımcısı, “Sağlıkta Şiddete Karşı Tedbirler Şart"
Abone ol
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlıkları sürdürülen 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çağrıda bulundu.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlıkları sürdürülen 9. Yargı Paketi'ne ilişkin çağrıda bulundu.

Sert, paketin sağlıkta şiddete karşı cezasızlık algısını giderecek sert ve caydırıcı düzenlemeler içermesi gerektiğini vurgulayarak tüm siyasi partileri ortak tavır almaya davet etti.

Devlet Sert'in yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hazırlıkları Adalet Bakanlığı tarafından sürdürülen 9. Yargı Paketi'nde yer alması planlanan pek çok düzenleme özellikle toplumda kangren haline gelmiş ve cezasızlık algısı ile suç işleme cesareti veren adli olaylarla ilgili olarak umut vericidir.

Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç'un TBMM'de ilgili komisyonlarda yapmış olduğu açıklamalar ışığında bizler de özellikle sağlıkta şiddet olayları karşısında oluşan 'cezasızlık algısını' giderecek sert ve caydırıcı düzenlemeler bekliyoruz.

Sağlıkçılara, sosyal hizmet alanında çalışanlara yönelen ve çoğu yaralama bazen de cinayet ile sonuçlanan şiddet olayları karşısında özellikle darp olaylarında gözaltına alınan failler ifadelerinin ardından serbest bırakılmaktadır.

Bu da başka saldırganlara cüret kazandırmakta, nasıl olsa ceza verilmiyor algısı ile sağlıkçıya şiddeti artırmaktadır.

Hazırlanan 9. Yargı Paketi içinde yer alan 'Cezasızlık algısının ortadan kaldırılması çalışmaları' kapsamına sağlıkta şiddet olaylarının da dahil edilmesi gerekiyor.

Hem sağlık çalışanlarının hem de sağlık kuruluşlarından hizmet alan vatandaşların etkilendiği bu şiddet olaylarının oluşturduğu travma, biz sağlık çalışanlarını her sabah ya da her nöbette evlerimizden helallik alarak çıkma noktasına getirmiştir.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi açısından sert ve caydırıcı tedbirlerin alınmadığı her gün sağlık çalışanları canları ile görevleri arasında kalmaya devam edecektir.

Bu yasal düzenlemenin TBMM'deki görüşmeleri sırasında tüm siyasi partileri sağlıkta şiddet olaylarına karşı ortak tavır almaya davet ediyoruz."
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arapça Şiir Yarışmasında Birincilik Kazanan öğrenci Tavşanlının gururu olduÖnceki Haber

Arapça Şiir Yarışmasında Birincilik Kaza...

DAP 2025 yılı proje teklif çağrısına çıktıSonraki Haber

DAP 2025 yılı proje teklif çağrısına çık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar