160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Gümüşki Yaylasında mantar bereketi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşki Yaylasında mantar bereketi
Abone ol
Trabzon'un Yomra Ilçesinin çamlıyurt Mahallesi Sakinlerinin Vazgeçilmez Uğrak Noktalarından Biri Olan Gümüşki Yaylası, Bu Yıl Adeta Mantarla Doldu.

Trabzon’un Yomra ilçesinin Çamlıyurt Mahallesi sakinlerinin vazgeçilmez uğrak noktalarından biri olan Gümüşki Yaylası, bu yıl adeta mantarla doldu.

Geçtiğimiz haftalarda bölgede yağan yoğun yağmurlar, yaylada bol miktarda mantar çıkmasına neden olurken, hafta sonu güzel havayı fırsat bilen mahalle sakinleri de yaylaya çıkıp, doğanın sunduğu bu fırsatı değerlendirdi.

Çamlıyurt Mahallesi’nden Halil Can, yayladaki mantar bolluğunun çok yüksek bir seviyede olduğunu belirterek, "Çocukluğumdan beri her yaz Gümüşki Yaylası’na mantar toplamaya giderim ama bu sene gördüğüm gibi bir bolluk hiç yaşanmadı. Dağ taş mantarla dolu. Nereye baksak, adeta sıra sıra dizilmiş mantar kümeleriyle karşılaşıyoruz. Özellikle bizim yörede mantar çok sevilir. Biz de bol bol toplayıp afiyetle yedik. Topladığımız mantarların fotoğraflarını sosyal medyada paylaştık, gurbetten hemşehrilerimizden telefonlar gelmeye başladı. Herkes mantar istiyor, Keşke herkese taze taze gönderebilsek" dedi.

"Bilmeyenler dikkatli olsunlar"

Mantarlarla ilgili önemli bir konuya da açıklık getiren Can, "Biz bu yörede yaşadığımız için hangi mantarın yenilebileceğini biliyoruz. Ancak bilmeyenlerin, özellikle zehirli mantar tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Aksi halde ciddi sonuçlar doğabilir" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiyenin dört bir yanından mezarlığa gelen vatandaşlar, Narinin mezarının şehitlikte olmasını istiyor Önceki Haber

Türkiyenin dört bir yanından mezarlığa g...

Takla atan otomobil hurdaya döndü: 3 yaralı Sonraki Haber

Takla atan otomobil hurdaya döndü: 3 yar...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar