29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4

Gümüşhaneye içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajının gövde yüksekliği yüzde 75e ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhaneye içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajının gövde yüksekliği yüzde 75e ulaştı
Abone ol
KENT MERKEZİNDEKİ İÇME SUYUNUN KESON KUYULARLA KARŞILANDIĞI GÜMÜŞHANE’NİN İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN YAPIMI DEVAM EDEN BAHÇECİK BARAJINDA GÖVDE İNŞAATI YÜZDE 75 SEVİYESİNE ULAŞIRKEN, GÖVDENİN YILSONUNA KADAR BİTİRİLMESİ VE SU TUTULMASI HEDEFLENİYOR.

Kent merkezindeki içme suyunun keson kuyularla karşılandığı Gümüşhane’nin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yapımı devam eden Bahçecik Barajında gövde inşaatı yüzde 75 seviyesine ulaşırken, gövdenin yılsonuna kadar bitirilmesi ve su tutulması hedefleniyor.

Merkeze bağlı Bahçecik köyü sınırlarında çalışmaları devam eden barajda kentte görev yapan gazetecilerle bir araya gelen yüklenici firma Genel Müdürü İhsan Eleman, 2017 yılında yapımına başlanan barajın gövde yüksekliğinin 69 metre olduğunu ve kentin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını gidereceğini söyledi.

Gümüşhane’nin içme suyunu Harşit Çayı kenarlarındaki keson kuyulardan temin ettiğini hatırlatan Eleman, “Son yıllarda yağışların rejim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileriyle birlikte Harşit Çayının debisi de oldukça düştü.

Gümüşhanemizin nüfusu da oldukça yoğunlaşmıştır. Artık Harşit Çayı’nın suyu şehre yetmemektedir.

Bahçecik Barajı 2016 yılında ihalesi yapılıp 2017 yılında imalatı başlanış olan Gümüşhane şehrimizin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyunu çevresiyle birlikte Tekke köyünden itibaren temin edecek çok önemli ve özel bir baraj” dedi.

Aktutan göletinden baraj havzasına gelecek suyla birlikte yıllık 5,5 milyon metreküp içme suyunun arıtılmadan bile içilebilir suyu özelliğinde bir memba suyuyla Gümüşhane’nin içme suyunu karşılayacağını dile getiren Eleman, “Gövdemiz temelden itibaren 69 metre yüksekliktedir. Şu anda gövdede yüzde 75 seviyesine gelmiş bulunmaktayız.

Yeterli ödeneğin sağlanması halinde yıl sonunda barajda su tutmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Baraj gövdesinin yapımında bölgede ilk kez sıkıştırılmış beton kullanıldığını aktaran Eleman, barajın tamamlandığında musluklardan memba kalitesinde su akacağını sözlerine ekledi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar