160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Gümüşhanede fırtınada arı kovanları telef oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhanede fırtınada arı kovanları telef oldu
Abone ol
Gümüşhane’de öğle Saatlerinden Itibaren Etkili Olan Rüzgar Ve Fırtına Nedeniyle Onlarca Arı Kovanı Telef Oldu.

Gümüşhane’de öğle saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar ve fırtına nedeniyle onlarca arı kovanı telef oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün fırtına nedeniyle sarı kodla uyarı yaptığı Gümüşhane’de şiddetli rüzgar il merkezindeki koruma amaçlı yol kenarına konulan çatıları söktü, arı kovanlarını savurdu. Merkeze bağlı Çamlıköy köyünde arıcılık yapan Necati Ergün’e ait kovanlar yer yer hızı 90 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle bulundukları yerden savrularak parçalandı. Olayda 10 arılı kovanı parçalanan Ergün’ün çok sayıda yeni boş kovanı da kullanılamaz hale geldi.

Yeni aldığı kovanlarının da olayda parçalandığını ifade eden Ergün, "Bugün saat 12.30’da şiddetli rüzgarı fark edince evin yanındaki arıların yanına gittim. Köpekler de sürekli havlayınca şüphelenmiştim zaten. Gittiğim de gördüm ki hem arılı hem arısız kovanlar havada uçuşuyor. Rüzgar çok şiddetliydi. Bulundukları yerden metrelerce uzağa sürüklemiş kovanları. Birçoğu kullanılamaz hale geldi. Arılı kovanları da toparladım ama hepsi yağma nedeniyle telef olacak zaten" dedi.

Olayın ardından 20 boş kovanının savrulduğunu, az sayıda arılı kovanının kaldığını kaydeden Ergün, uzun zamandır böyle etkili rüzgar görmediğini sözlerine ekledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıgölde bir okul daha tamamlandıÖnceki Haber

Sarıgölde bir okul daha tamamlandı

Aydında en çok yatırım yapılan kurumlar belli olduSonraki Haber

Aydında en çok yatırım yapılan kurumlar...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar