09 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2213
EURO34.7335
ALTIN2408.4

Göz hekimleri ”56. Ulusal Oftalmoloji Kongresi”nde buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Göz hekimleri ”56. Ulusal Oftalmoloji Kongresi”nde buluştu
Abone ol
Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran: ”Kongremize 2 binin üzerinde katılım oldu. Her yıl düzenliyoruz ve 56’ncısını gerçekleştirmekten mutluyuz”

Antalya'da, göz hastalıkları alanında yeni tedavi yöntemleri ve bilimsel çalışmaların ele alınacağı "56. Ulusal Oftalmoloji Kongresi" 21 ülkeden 2 bin bilim insanın katılımıyla başladı.

Türk Oftalmoloji Derneğince (TOD) Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen kongre, açılış konuşmalarıyla başladı.

TOD Diyarbakır Şubesinin desteğiyle gerçekleştirilen programda, 78 firma ve 350 firma temsilcisi stantlar kurarak ürünlerini tanıttı.

Göz hastalıkları ve göz sağlığı alanında gelişmelerin ele alınacağı, kursların düzenlendiği programa, İngiltere, Almanya, Fransa, Yunanistan, Danimarka, İtalya, ABD, Kanada, Brezilya'nın da aralarında bulunduğu 21 ülkeden, 2 bin bilim insanı katıldı.

Beş gün sürecek kongrede 681 Türk ve 29 yabancı bilim insanı sunum gerçekleştirecek.

TOD Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, AA muhabirine, Türkiye'nin en köklü meslek kuruluşlarından biri olarak Türk göz hekimlerinin mesleki becerilerini ve deneyimlerini artırmak amacıyla eğitim çalışmaları ve etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Derneğin yıl boyunca çok sayıda eğitim seminerleri düzenlerken, Ulusal Oftalmoloji Kongresi'nin de TOD'un en önemli bilimsel aktivitesi olduğunu vurgulayan Kapran, şunları kaydetti:

"Kongremize 2 binin üzerinde katılım oldu. Her yıl düzenliyoruz ve 56'ncısını gerçekleştirmekten mutluyuz. 95 yıllık mazisi olan bir derneğiz. Çok yoğun eğitim faaliyetleri veriyoruz.

Kongremize bilim insanlarımızın yanı sıra birçok ülkenin dernek başkanları da katıldı. Konferanslara genç göz hekimlerimiz de katılıyor.

30 yabancı genç göz hekimi, bizim gençlerimizle eğitim faaliyetinde bulunacaklar. Gözle ilgili tüm konuları ele alacağız."

Kapran, 6 Kasım'da sona erecek kongrenin sonunda sonuç bildirgesi yayınlayacaklarını sözlerine ekledi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnternet Siteleri sıkı takibe alınacakÖnceki Haber

İnternet Siteleri sıkı takibe alınacak

Elazığ Belediyesinden aile içi iletişim semineriSonraki Haber

Elazığ Belediyesinden aile içi iletişim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar