160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Giresun Üniversitesi, FİSKOBİRLİK arazisi için Giresun Belediyesini mahkemeye verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Giresun Üniversitesi, FİSKOBİRLİK arazisi için Giresun Belediyesini mahkemeye verdi
Abone ol
Giresun üniversitesi, Fiskobirlik’e Ait 7,5 Dönümlük Arazinin Gelişim Alanı Kapsamına Alınması Yönündeki Talebinin Reddedilmesi üzerine Giresun Belediyesi’ne Karşı Dava Açtı.

Giresun Üniversitesi, FİSKOBİRLİK’e ait 7,5 dönümlük arazinin gelişim alanı kapsamına alınması yönündeki talebinin reddedilmesi üzerine CHP’li Giresun Belediyesi’ne karşı dava açtı.

Giresun Üniversitesi ile Giresun Belediyesi arasında FİSKOBİRLİK’e ait 7,5 dönümlük arazi nedeniyle hukuk mücadelesi başladı. Üniversite, belediye meclisine yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine konuyu Ordu İdare Mahkemesi’ne taşıdı. Söz konusu arazi daha önce Giresun Üniversitesi’nin gelişim alanı içerisinde yer alıyordu. Ancak belediye meclisinin aldığı kararla bu alan kapsam dışına çıkarıldı ve FİSKOBİRLİK tarafından satıldı. Üniversite, satışın ardından arazinin yeniden gelişim alanına dahil edilmesi için belediyeye başvurdu fakat talep mecliste reddedildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, amaçlarının üniversiteye tam teşekküllü bir kampüs kazandırmak olduğunu belirterek, "Üniversitemiz akademik başarılarıyla öne çıkmasına rağmen öğrencilerimizin memnuniyet sıralamasında istediğimiz noktada değiliz. Bunun en önemli nedeni, kampüs bütünlüğünden yoksun olmamızdır. Güre Yerleşkesi’nde bulunan FİSKOBİRLİK arazisini bu amaçla gelişim alanımıza katmıştık. Ancak karar belediye tarafından bozuldu ve arazi satıldı. Yeniden meclise yaptığımız başvuru reddedildi. Biz de bu kararı mahkemeye taşıdık. Önümüzdeki günlerde çıkacak kararı bekliyoruz. Amacımız, üniversitemize kalıcı bir kampüs alanı kazandırmaktır" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Tugay Karşıyakada çöp toplattı, işçiler karşı karşıya geldi Önceki Haber

Başkan Tugay Karşıyakada çöp toplattı, i...

Keman sanatçısı Laçin Akyolun ölümüne neden olan sürücünün yargılanmasına devam edildi Sonraki Haber

Keman sanatçısı Laçin Akyolun ölümüne ne...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar